Ghid turistic Ramat Gan

Recomandat pentru: safari, parcuri, gradina zoologica, parc safari

Despre Ramat Gan

Intemeiat in anul 1921, ca asezare agricola necooperatista de tip Moshava, aflat la est de Tel-Aviv, in aria metropolitana Gush Dan, orasul Ramat Gan se invecineaza cu raul Yarkon la est, la nord cu orasul Bney Brac, iar la sud-vest se margineste cu orasul Givatayim si este situat la aproximativ 80 de metri deasupra nivelului marii.

In 1926 i-a fost recunoscut titlul de Consiliu Local, iar in anul 1950 a fost declarat oras.

In principal zona calcaroasa, aria in care se afla orasul este o parte din regiunea de dealuri joase din campia Shefelat Peshelet, care se intinde pana la est la Depresiunea Ono si pana la raurile Ayalon si Yarkon, la vest si nord.

Cel patru coline, Muntele Avraham, Muntele Shaul, Muntele Habanim (Al Fiilor) si Dealul Haarnavot (Al Iepuroaicelor) definesc si evidentiaza aria orasului.

Locuitorii vechi ai orasului, denumesc depresiunea aflata intre Muntele Avraham si Muntele Shaul, Haemek (Valea), aici aflandu-se centrul orasului. Langa depresiune se afla o portiune de campie, delimitate de Haemek si raul Yarkon, precum si un platou sudic, cunoscut sub numele de Ramat Itzhak sau Ramat Gan Bet.

Peste 25% din suprafata orasului este acoperita de parcuri publice; pe o intindere de 190 de hectare se afla Parcul National, precum si Parcul David.

Orasul este infratit cu 15 orase din intreaga lume, cele mai cunoscute fiind Strassbourg, Phoenix(Arizona), Marsilia, Worklaw, Kassel(Germania), Barnett (Marea Britanie), si binecunoscutul Rio de Janeiro.

Pe teritoriul orasului se afla Muzeul Ramat Gan, Mosheea Aviv Tower - cea mai inalta cladire din Israel, Mall-ul Knyon, Stadionul National de Fotbal al Israelului, Shenkar - Scoala Nationala de Design si Textile, Teatrul Hasifryia, Scoala Superioara de arte dramatice Beit Tzvi, salile de teatru Olav al V-lea si Yahalom, Bursa de Diamante, Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer si Universitatea Bar Ilan.

Economia acestui oras este asezata pe baze foarte solide, orasul gazduind numeroase intreprinderi, inclusiv sediile unor mari corporatii hi-tec. Bazele economiei solide, sunt vizibile la tot pasul, cladirile moderne, mall-urile, restaurantele si cafenelele, se imbina armonios cu arhitectura traduitionala , a cladirilor vechi.

Orasul include si suburbii, pe care le puteti viziza in mod facil, accesul facandu-se cu autobuze sau trenuri.

In Ramat Gan Puteti ajunge cu Autobuzele, din Tel-Aviv, in maximum 20 de minute, din Haifa, cu traseul 2, in aproximativ o ora, iar din Ierusalim, cu traseul 1, in circa o ora.

Si optiunea penttru tren, este deosebit de avantajoasa, din oricare ditre cele trei orase, timpul alocat deplasarii, nedepasind 70 de minute. Din garile Ha Shalon, Ha Hagana, Savidor, statia de tren Ben Gurion din incinta aeroportului sau chiar din Netanya, trenurile va stau la dispozitia dumneavoastra, fiind un mijloc de locomotive foarte facil turistilor.

Oferta pentru a lua masa in acest oras, comporta o paleta foarte larga, putand opta pentru restaurante cu meniu traditional sau modern. Locatii atractive, din acest punct de vedere, pot fi Maraboo, Chloelys, Champions, River Noodle Bar, Neighbours, Grandbeach Hotel sau Messa. Nici la capitolul fast-food, orasul nu va va dezamagi. Aici veti intalni branduri ca Mc Donald’s si Burger King.

Pentru a va petrece noptile in Ramat Gan, hotelurile, motelurile si casele de oaspeti, va stau la dispozitie, oferind toate atributele unui sejur placut. Ca recomandari, in ceea ce priveste oferta de cazare, amintim Sheraton City Tower, Kfar Maccabiah Hotel Suits, Rimonim Optima Hotel, My Sky, dar si o multime de moteluri la care va puteti caza, in oras sau in imprejurimi.

Ca si activitati colaterale, puteti juca bowling, puteti inota in numeroasele piscine puse la dispozitia turistilor, puteti face plimbari si vizite in locatiile invecinate sau, doamnele, pot face cumparaturi in mall-uri si shopping ceners, deosebit de moderne, multitudinea lor, fiind garantia unei zile petrecute, la cumparaturi, deosebit de agreabila.

Ramat Gan