Ghid turistic Shavei Zion

Despre Shavei Zion

Shavei Zion (in termini ebraici, “Intoarcerea la Sion”), oras situat intre Nahariya si Acre, se afla sub jurisdictia Consiliului Regional Mateh Asher si are o populatie de aproximativ 600 de locuitori. Orasul a fost intemeiat in anul 1938 de catre imigranti de origine germana si este un oras de tip agricol.

Accesul in oras se poate face cu traseele 2, 6 si 70, din Tel-Aviv, timpul de deplasare fiind e circa o ora si patruzeci de minute. Din Haifa, cu traseele 4 si 70, drumul putand fi parcurs in circa 50 de minute sau din Ierusalim, cu traseele 1, 2, 6 si 90 , timpul alocat deplasarii fiind de aproape doua ore.

Pentru cazarea in oras, aveti la dispozitie Dolphin Village Hotel, iar in localitatile din imediata apropiere, va amintim The New Carlton Hotel, Starkman Erne Hotel, in Naharyia, Palm Beach Hotel Acre, Akkotel Boutique Hotel, Acco Beach Hotel sau Don Panorama.

Restaurantele din orasele apropiata, va imbie cu meniurile bazate pe peste si fructe de mare sau cu diverse feluri de mancare traditionale sau asiatice. Ida, Uri Buri, Sogo, Ram, Hanammal 24, Haterassa Hahadasa sau Hapana sunt doar o mica parte din locurile in care puteti savura specialitatile bucatariei israelite.

Puteti merge si la cinema sau la un concert, in orasele invecinate, ori puteti opta pentru plimbari prin parcurile oraselor amintite sau in imprejuimile orasului. O varianta poate fi vizitarea orasului Haifa, unde puteti vizita un numar mare de muzee, sau sa va petreceti timpul pe o terasa, intr-un parc sau la un film.

Shavei Zion