Informatii utile Tel Aviv

Date generale


Moneda: Shekel (ILS)
Limba oficiala: Ebraica, Araba
Fus orar: GMT 02:00

Tel Aviv este recunoscuta pentru


plaja
istorie
puncte de interes
arta
atractii inedite
divertisment

Ce sa luati in bagaj

Din punct de vedere climatic, fiind oras mediteraneean, Tel Aviv are o clima prietenoasa, cu zile insorite, uneori toride, senine, unde vara temperaturile ajung si la 40 de grade, iar iarna puteti intampina ploi si rareori, zapada. Prin urmare, va recomandam sa va luati imbracaminte usoara si comoda, ochelarii de soare, sepcile si palariile de paie.

Temperaturi medii lunare in Tel Aviv, Israel

Modalitati de plata in Tel Aviv

Ca si in Tel Aviv, nu veti intampina probleme in ceea ce priveste tranzactiile valutare, si nici in platile efectuate cu cardul, la intrarea in tara, nefiind obligati sa declarati suma de bani avuta asupra dumneavoastra.

Shopping in Tel Aviv

Amatorii de shopping vor fi coplesiti de oferta pietei, aici gasind o gama larga de marfuri. Haine sau incaltaminte apartinanad unor branduri celebre, bijuterii, suveniruri, produse IT si electrocasnice, toate acestea fiind achizitionate in marile centre comerciale, unele dintre ele amplasate chiar in hotelurile in care veti opta pentru a va caza.

Viza turistica pentru Tel Aviv

Turistii ce vor sa viziteze Tel Aviv, pot ramana timp de trei luni in tara, fara intrerupere. Recomandabil ar fi, ca la sosire, sa aveti sustinerea unui localnic, bilet dus-intors si bani suficienti, pentru perioada planificata a fi petrecuta in Israel. De altfel, viza pentru cele trei luni de sedere, poate fi luata si pe aeroport, Politia de Frontiera si un birou al Ministerului de Interne, fiind la dispozitia turistilor.

Va mai sfatuim ca, inainte de a pleca in excursie, sa va faceti o asigurare medicala pe perioada sederii, costurile medicale in Israel fiind substantiale.

Tel Aviv