Informatii utile Tiberias

Date generale


Moneda: Shekel (ILS)
Limba oficiala: Ebraica, Araba
Fus orar: GMT 02:00

Tiberias este recunoscuta pentru


situri religioase
plimbari in aer liber
arhitectura
cladiri istorice
istorie
lacasuri de cult

Cand este indicat sa vizitati orasul Tiberias

Din punct de vedere climatic, orasul poate fi vizitat in orice perioada a anului, clima fiind una semi arida, cu veri calduroase si ierni blande.

Temperaturi medii lunare in Tiberias, Israel

Cultura, obiectivele si punctele de atractie sunt la dispozitia vizitatorilor intreg anul si daca sunteti inspirati, puteti fi chiar martorii unei manifestari culturale sau religioase ce se dasfasoara aici.

Ce sa luati in bagaj

Daca vara accesoriile obisnuite anotimpului calduros sunt ochelarii de soare, sepcile, hainele comode si deschise la culoare, in cazul in care vizitati orasul pe parcursul sezonului rece, va recomandam o garderoba asemanatoare celei purtate la noi in tara, in zilele de toamna tarzie, cu un plus de preventie pentru serile mai friguroase, in cazul in care sunteti amatori de plimbari nocturne.

Va recomandam sa nu uitati aparatul de fotografiat, instantaneele surprinse in locurile de vecinatate putand sta la loc de cinste, in albumele de vacanta ale dumnoavoastra.

Modalitati de plata in Tiberias

In Tiberias sunt acceptate ambele modalitati (numerar sau cu un card) de plata; moneda nationala este shekelul israelian.

Orientativ, preturile sunt asemanatoare celor din Ierusalim, unele chiar identice. Toate preturile din Tiberias sunt mai mici decat cele din Tel Aviv, asta in cazul in care doriti sa va orientati asupra pietii.

Transportul in Tiberias

Tiberias este inca un oras in dezvoltare, cu infrastructura destul de empirica, insa multe proiecte in derulare tind sa aduca orasul la nivel European, din punct de vedere al transportului public urban si interorasenesc.

Viza turistica pentru Tiberias

Viza turistica se poate obtine de la ambasada israeliana sau orice reprezentanta consulara de pe teritoriul altui stat. Aceasta se poate obtine si la prezentarea la granite sau pe aeroport, fara a fi nevoie de a aplica in prealabil.