Informatii utile Catania

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Catania este recunoscuta pentru


puncte de interes
situri religioase
arhitectura
istorie
lacasuri de cult
cladiri istorice

Cand este indicat sa vizitati orasul Catania

Primavara si toamna sunt cele mai bune sezoane pentru a vizita Catania. Iulie si august sunt cele mai calde luni.
 
Catania este considerat ca fiind unul dintre cele mai fierbinti orase din Italia. Temperatura poate ajunge la aproape 40 de grade Celsius in luna iulie si august. Sezonul de iarna este destul de usor, temperatura scade sub 15 grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Catania, Italia

Pentru un turist, cel mai bun timp pentru a vizita orasul poate fi in cursul lunii aprilie-iunie sau septembrie-octombrie. Vremea devine rece, incepand cu luna octombrie.

Ce sa luati in bagaj

Este recomandabil sa puneti in bagajul dumneavoastra haine din bumbac, lejere si confortabile. Nu uitati sa luati cu dumneavoastra si o camera foto, pentru imortalizarea celor mai frumoase momente din vacanta petrecuta in Catania.

Posibilitati de cazare in Catania

Fie ca planificati o vacanta, un weekend special sau o intalnire de afaceri, fiti siguri ca veti gasi un loc de cazare potrivit. Catania ofera o gama larga de cazare pentru a acoperi orice fel de cerinta, o colectie variata de hoteluri moderne, case de oaspeti si pensiuni minunate.

Intre hotelurile de aici va recomandam:
Hotel Pensione Rubens- un hotel ieftin, curat, cu preturi acceptabile. Locatie buna pe strada comerciala principala din Catania Via Etnea. Adresa Via Etnea, 196, Catania;
Hostel Agora - acest hostel foarte bun ocupa o cladire din secolul al XVIII-lea, in orasul vechi, alaturi de piata veche de peste. Adresa Piazza Curro 6, Catania;
Hotel Catania Centro - aceasta bijuterie de familie ofera servicii de calitate deosebita.
Adresa Viale Regina Margherita, 2;
Hotel Palace - acesta este un hotel de patru stele, intr-un palat in centrul orasului. Adresa Via Etnea 218, Catania;
Hotel Baia Taormina – este un hotel modern ce ofera servicii de inalta calitate.

Shopping in Catania

Catania este uneori mentionata ca un Milano a Siciliei. Nu atat de mult pentru moda, ci pentru spiritul intreprinzator. Exista aici numerosi meseriasi, artisti si proprietari de afaceri mici care isi vand marfa peste tot in Sicilia. Un exemplu sunt marionetele Pupi, care pot fi cumparate de pe Via Etnea. Candelabre sculptate in lemn sunt o alta specialitate a regiunii.

Cumparaturi de brand puteti face in apropiere de Via Pacini, Via Umberto I si Via Etnea. Obiecte din ceramica veti gasi in magazinele din Branciforti, Centrul Istoric din Catania.