Cum se ajunge in Florenta

Calatoria cu masina la Florenta

In cazul in care alegeti sa mergeti in Florenta cu automobilul, va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padua - Ferrara - Bologna – Florenta/ 1628.1 km.

Florenta este legata de restul Italiei prin autostrazi bune. Autostrada A-1, conecteaza Florenta de Bologna, Milano si Roma.

Calatoria cu avionul la Florenta

Daca ajungeti la Florenta cu avionul, si aterizati pe Aeroportul Amerigo Vespucci, trebuie sa aveti in vedere ca exista mai multe servicii (publice si private), care conecteaza centrul orasului Florenta cu Aeroportul Florenta.

Florenta Aeroport (Aeroporto di Firenze) sau Aeroportul Amerigo Vespucci este un aeroport situat in apropiere de Florenta, Italia. Acesta este unul din cele doua aeroporturi principale din regiunea Toscana, celalalt fiind Aeroportul Galileo Galilei din Pisa.

Acesta este un aeroport mic, cu o singura pista principala de rulare. In 1990, aeroportul a fost numit Amerigo Vespucci. La sfarsitul anului 1999 au inceput proiecte de restructurare si de extindere, care implica construirea unor terminale pentru plecari si sosiri si amenajarea zonelor de parcare a aeronavelor si a unor zone dedicate gestionarii operationale si comerciale.

In ceea ce priveste calitatea, in 2001, Amerigo Vespucci a fost printre primele aeroporturi europene care au obtinut certificarea UNI EN ISO 9001/2000 pentru toate serviciile sale.

Economisiti timp si bani, rezervand serviciile de transfer inainte de a pleca. Acest serviciu dureaza 30 minute, iar pretul este de 12,50 €/persoana.

Aeroportul International Galileo Galilei este un aeroport situat in Pisa, Italia. Acesta este principalul aeroport din Toscana. Este numit dupa Galileo Galilei, om de stiinta renumit, originar din Pisa.

Exista legaturi de tren si autocare intre acest aeroport si Florenta, dar si servicii feroviare care ofera legaturi de transfer intre aeroport si gara orasului Florenta. Biletele sunt disponibile in aeroport si trebuie sa fie validate inainte de urcarea in tren, in caz contrar veti primi o amenda.

De asemenea, un serviciu de autocare condus de Terravision si ATAF & Linea opereaza de la Aeroportul International din Pisa pana in centrul orasului Florenta. Durata acestei calatorii este de 85 minute.
Preturi:
Adult: 6.00 € calatorie unica, 10.00 € retur
Copii (5-12 ani): 4,00 € calatorie unica, 8,00 € retur
Copii (sub 5 ani): gratuit

Calatoria cu trenul la Florenta

Trenuri moderne si rapide conecteaza Florenta cu principalele orase ale Italiei, pe de alta parte, in Florenta sosesc trenuri din toata Europa. Gara principala este Firenze Santa Maria Novella. Alte gari mai mici sunt Firenze Campo Marte (in apropiere de Florenta Stadium) si Firenze Rifredi.