Informatii utile Florenta

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Florenta este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cladiri istorice
cultura
lacasuri de cult
arta

Cand este indicat sa vizitati Florenta

Florenta cuprinde un numar incredibil de obiective turistice - Galeria Uffizzi, Duomo, muzee si biserici - intr-o mica parte a orasului. Chiar si in conditii de vreme rea, turistii se aduna pe strazi. Din moment ce niciun moment din an nu este mai putin aglomerat, cel mai bun moment pentru a calatori in Florenta depinde de prioritatile vacantei dumneavoastra.

Primavara vine foarte devreme la Florenta, la sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, florentinii fac deja bai de soare pe terasele si acoperisurile lor. In aprilie, orasul se trezeste din somnul de iarna, iar cafenelele si restaurantele incep sa se aglomereze.

Vremea din Florenta este rece in ianuarie si februarie, descurajand multi vizitatori. Un val de studenti straini vin aici la inceputul lunii ianuarie, in aceasta perioada orasul este mai aglomerat. In aceasta perioada, aerul este vioi, este un timp favorabil vizitarii obiectivelor turistice. Seara orasul straluceste romantic cu mii de siruri de lumini peste fiecare strada. Preparatele din bucataria rustica din Florenta, cu supe si fripturi consistente si sosuri pentru paste, au un gust mai bun iarna cand este mai frig.

Temperaturi medii lunare in Florenta, Italia

Vara, si in special luna august, este perioada vacantelor si este perioada in care toata Italia merge in vacanta. Acum vremea devine foarte calda si umeda si multe dintre magazine se inchid.

Ce sa luati in bagaj

Cand calatoriti la Florenta, este esential sa aveti cu dumneavoastra haine casual de bun gust. Majoritatea orasului este plin de viata, veti merge mult si pe jos, este necesar asadar sa purtati ceva confortabil in picioare.

Cand calatoriti la Florenta, luati in bagaj blugi pe care ii puteti asocial cu diferite accesorii, cum ar fi esarfele si curelele din piele subtire.

Daca aveti de gand sa mergi la cluburi de noapte, luati in bagaj un costum semi-formal, cum ar fi un top cu paiete cu pantaloni de piele sau o rochie. Indiferent de locul in care mergeti in Florenta, este esential sa purtati haine si incaltaminte de foarte buna calitate. Evitati sa purtati ceva prea stamt sau prea scurt.

Florenta este recunoscuta pentru razele de soare stralucitoare, insa toamna sau iarna vremea este rece. Daca veti calatori in lunile octombrie-ianuarie, purtati haine in straturi si nu uitati cizmele rezistente din piele si manusile din piele.

Posibilitati de cazare in Florenta

Florenta ofera sute de optiuni de cazare, care se potrivesc tuturor gusturilor si bugetelor.

Pretul la hotelurile din Florenta au crescut in ultimii ani; in cazul in care doriti ceva mai ieftin, va trebui sa stati in afara centrului istoric al orasului. Zona din jurul garii este mai ieftina, dar nu foarte sigura, in special pentru femeile singure care calatoresc in timpul noptii.

Anumite hoteluri, in special cele orientate spre cei care practica un turism de afaceri, ofera tarife speciale reduse in timpul weekend-ului (de ex. Starhotel Michelangelo). Uneori, puteti obtine o reducere substantiala prin rezervarea on-line. In gara exista un birou de informatii turistice, care ofera, de asemenea, camere de hotel; puteti obtine de multe ori oferte bune prin intermediul lor.

Intre multiplele posibilitati de cazare, recomandam:

Camping:
Camping Michelangelo este o locatie pitoreasca pe dealul din apropiere de Piazza Michelangelo. De obicei acesta este foarte aglomerat.

Hosteluri in Florenta:
Ciao Hostel, Via Guido Monaco 34. Unitatea de cazare Ciao este o pensiune moderna din Florenta aproape de gara Santa Maria, cu cincisprezece dormitoare de dimensiuni diferite - impartite in dormitor comun, duble, triple si cvadruple cu baie comuna. Tarife incepand de la € 27;
Hostel 7 Santi, Viale Dei Mille 11. O manastire convertita in hostel, situata la 10 minute de centrul orasului. Camerele sunt curate si linistite. Camere de la 18 €.

Pensiuni in Florenta:
Duomo, Piazza San Giovanni 6, este o pensiune din centrul istoric al Florentei, cu o gama larga de camere duble. Preturi de la 50 €;
Bargello, Via de'Pandolfini 33. Este situate in centrul istoric. Camere duble cu baie privata de la 70-120 €;
Giulia Residence, Via Nuove Poarta 19. Camere duble incepind de la 60 € in afara sezonului;
Relais Villa Antea, Via Puccinotti 46. Resedinta istorica intr-un vechi palat, cu personal prietenos. Camerele sunt spatioase. 80-160 €.

Hoteluri in Florenta:
Hotel Colomba, Via Cavour 21. Hotelul este situat in centrul orasului Florenta intr-o cladire eleganta toscana. Locul de amplasare a hotelului este perfect pentru a vizita toate atractiile majore. 70-140 €;
Hotel Masaccio, Via Masaccio 228; Un hotel confortabil si primitor gazduit intr-o vila construita in primii ani ai secolului trecut. Hotelul este situat in zona rezidentiala Campo di Marte. 34-70 €;
Hotel Delle Tele, Via Panzani 10. In centrul vechi al orasului Florenta, intre gara Santa Maria Novella si Catedrala. Camerele de la 55 €;