Ghid turistic Insula Capri

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, puncte de interes, situri religioase, plaja, istorie, lacasuri de cult

Despre Insula Capri

Capri este o insula din Marea Tireniana, pe latura de sud a Golfului Napoli, in regiunea Campania din Italia. Insula Capri a fost statiune inca de pe vremea Republicii romane. Dispune de doua porturi - Marina Piccola si Marina Grande (principalul port al insulei). Orasul a fost locuit inca din cele mai vechi timpuri. Dovezi ale asezarilor umane a fost descoperite in timpul epocii romane; atunci cand bazele pentru vila lui Augustus au fost excavate, au fost descoperite oase gigantice. Imparatul a ordonat ca acestea sa fie expuse in gradina resedintei sale principale, Palatul Marea. Sapaturile moderne au aratat ca prezenta umana pe insula poate fi datata din neolitic si epoca bronzului.

Inima orasului Capri este Piazzetta, cu catedrala sa in stil baroc, care vegheaza parca asupra nenumaratelor cafenele din jur.

Imparatul Augustus a cazut in mrejele insulei in anul 29 i.Hr, cand a cedat orasului Neapole mai bogata insula a sa, Ischia, in schimbul Insulei Capri. Villa Jovis, construita pentru imparatul Tiberius in anul 1 d.Hr, este o dovada a marii afectiuni a acestuia pentru insula. Tiberius s-a mutat chiar si curtea si a locuit aici pana la moartea sa, in anul 37 d.Hr. La doar 45 de minute de mers pe jos, vila are vedere spre Golful Napoli. Admirati peisajul din locul in care dusmanii mai putin norocosi ai imparatului au fost azvarliti in ghearele mortii, de unde si expresia "Vezi Neapole si apoi mori", dar care poate fi interpretata si mai putin tragic.

O lista interminabila de membri ai casei regale, vedete, politicieni si alte personalitati importante dintre care Graham Greene si D.H. Lawrence, s-au indragostit de Insula Capri, fie achizitionandu-si case aici, fie ancorandu-si iahturi in golf. Norman Douglas, Friedrich Krupp Alfred (creatorul Gradinilor lui Augustus), Jacques d'Adelswärd-Fersen, Christian Wilhelm Allers, Emil von Behring, Curzio Malaparte, Axel Munthe si Maxim Gorki sunt doar cateva personalitati care au detinut o vila acolo, sau au ramas acolo pentru mai mult timp. Regina Victoria a Suediei a locuit acolo de multe ori. Rose O'Neill, ilustrator american si creator al lui Kewpie, a detinut Villa Narcis, anterior detinuta de celebrul pictor Charles Coleman Caryl. Mariah Carey detine o vila pe insula.

Atractia de top a insulei este faimoasa Grota Albastra, (Grotta Azzurra). Turistii pot ajunge cu barca la Marina Grande, portul principal al insulei. Plajele sunt imprastiate in jurul insulei si sunt motivul principal pentru care turistii aleg sa-si petreaca sejururile in Insula Capri.

Insula Capri