Transport Insula Capri

Pe Insula Capri exista trei forme principale de transport: autobuz, funicularul si pe jos. Cea mai buna modalitate de a parcuge distanta de la Portul Marina Grande la Capri, este cu funicularul; de la Capri la Anacapri - cu autobuzul; in centrele oraselor Capri si Anacapri - pe jos.

De la mijlocul lunii martie pana la inceputul lunii noiembrie, doar masinile rezidentiale si motocicletele au voie sa circule pe insula. In Capri, majoritatea drumurilor sunt inchise traficului si exista foarte putine locuri de parcare.

Transportul public pe insula este extrem de eficient si taxiurile sunt disponibile 24 de ore pe zi.

De departe, cel mai rapid mod de a calatori in centrul Capri din portul Marina Grande este cu funicularul insulei. Acesta face drumul pana la Piazzetta prin gradinile insulei in doar 3 minute.
Funicularul Marina Grande – Capri: plecari, la fiecare 15 de minute (mai frecvent in orele de varf si sezonul de varf). Durata calatoriei: 3 minute. Pretul unui bilet: 1,80 €. Casa de bilete se afla alaturi de birourile de bilete cu aripi portante. Cainii de dimensiuni mici sunt acceptati la bord. Va trebui sa achizitionati un bilet suplimentar, daca aveti bagaje mari.

Intre ianuarie si martie funicularul se inchide pentru lucrari de intretinere. In aceste luni funicularul este inlocuit de un serviciu de transport cu autobuzul.

Pe Insula Capri, puteti calatori la bordul unui microbuz cu doar 12 locuri. In timpul verii, microbuzele sunt de obicei aglomerate. Din fericire, microbuzele sunt frecvente.

Preturi bilete: un singur bilet: 1,80 €; bilet pe o zi: 8,60 €; Autobuzele circula la fiecare 15/20 minute, mai frecvent in sezonul de varf. Capri - Anacapri-15 minute, Capri-Marina Piccola - 10 minute, Capri-Marina Grande - 10 minute, Marina Grande-Anacapri 25 minute, Marina Piccola-Anacapri - 25 minute, Marina Grande-Anacapri - 25 minute, Anacapri - Grotta Azzurra-20 minute, Anacapri - Grotta Azzurra - 20 de minute, Anacapri - Faro Punta Carena - 20 de minute.

Statia de autobuz din Capri este situata in Piazza Martiri d'Ungheria (pe Via Roma, aproape de Piazzetta); statia de autobuz din Anacapri este situata in Piazza della Pace.

In zilele de vara, in special, cand trebuie sa asteptati foarte mult pentru autobuz, mersul pe jos este o idee foarte buna; veti avea parte de imagini spectaculoase!

Taxiurile asteapta pasagerii in port si intr-o serie de alte locatii cheie, dar pot fi rezervate prin telefon. Soferii de taxi din Capri sunt, in general, extrem de politicosi si de ajutor pentru cei dornici de a vedea obiectivele turistice, dar au putin timp la dispozitie.

Tarifele de taxi sunt stabilite de aparatele de taxare. Pentru calatorii mai lungi, este stabilita adesea, o suma fixa. Calatoria de la port in centrul orasului Capri va costa aproximativ 20 de euro. Taxiurile din Capri pot transporta in acelasi timp pana la 6 pasageri. Tarifele medii de taxi sunt enumerate in cele ce urmeaza: Taxi Anacapri, Piazza Vittoria - Tel. +39 081 8371175. Taxi Capri, Piazza Martiri D'Ungheria - Tel. +39 081 8376657.

Puteti inchiria un scuter in portul Marina Grande, in Capri si in Anacapri. Puteti inchiria un taxi pentru cateva ore sau pentru o zi.

Telescaunul va va oferi 12 minute de neuitat, de la Anacapri Piazza Vittoria la Monte Solaro; 589 de metri deasupra nivelului marii. Veti avea vederi fabuloase ale centrului istoric sau Capri, Faraglioni, Tiberius Muntele si peste apa, de pe partea continentala a Italiei, Campanella si Punta peninsula Sorrento. Program de functionare: din martie pana in octombrie: 09.30-17.30; din noiembrie pana in februarie: 10.30 - 15.00. Preturi: 10 € retur, 7 €.

Daca doriti sa vedeti Capri de pe mare, puteti inchiria o canoe, o lotca sau un iaht cu motor, cu sau fara echipaj. Plimbarea cu barca ar putea include o masa la unul din restaurantele de pe insula sau un picnic delicios la bord. O optiune mult mai putin costisitoare pentru a angaja o barca privata, este aceea de a va alatura unui tur organizat.

Excursiile in jurul insulei dureaza aproximativ doua ore, inclusiv vizita la Grotta Azzurra. Vizitele la pestera celebra sunt facute cu barci cu vasle mici. Avand in vedere faptul ca doar cateva barci pot intra in aceslasi timp in pestera, timpul necesar pentru a intra depinde de numarul de turisti in asteptare.