Despre Lecce

Lecce este un oras in regiunea Apulia, Italia, cu aproximativ 95000 de locuitori, capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul este situat intre Marea Adriatica si Golful Taranto. Pentru o lunga perioada de timp, Lecce a fost izolat, in afara traseelor turistice principale. Acest lucru s-a schimbat in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Lecce este astazi un oras bogat in resurse, fiind mostenitor al unui patrimoniu artistic si arhitectural aproape fara egal. Este suficient sa mergeti pe strazile din orasul vechi, pentru a realiza ca trecerea timpului a reusit sa amestece stiluri si forme, numai aparent diferite, oferind vizitatorilor un sentiment de armonie.

Orasul Lecce, numit uneori Florenta din sud, este principalul oras pe peninsula Salento, Puglia. Din cauza calcarului moale existent aici, usor de prelucrat, Lecce a devenit un centru pentru crearea ornamentelor arhitecturale, orasul fiind plin de monumente baroce. De asemenea, notabile sunt mestesugurile traditionale, in special lucrarile din "hartie mache". In oras domina stilul baroc. Formele de arta au abandonat clasicul si traditionalul, pentru a urma imaginatia dezlantuita, colorata, bine proportionata, exuberanta si chiar bizara. Arhitecti inovatori, mestesugari locali si sculptori, s-au intrecut in a decora capelele, altarele, fatadele, balcoanele, usile sau rafturile. Motivele decorative sunt din cele mai diverse.

Centrul istoric este o zona minunata pentru plimbari, iar restaurantele sale ofera feluri de mancare tipice regiunii Puglia. Tot aici gasiti si cele mai confortabile variante de cazare in Lecce. Nu in ultimul rand, bucataria din Lecce este simpla, dar autentica si gustoasa.