Informatii utile Lecce

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Lecce este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cladiri istorice
lacasuri de cult
istorie
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Lecce

Ca majoritatea Italiei, Lecce prezinta un climat mediteranean. Primavara este cel mai bun timp pentru a vizita Lecce. Temperatura se afla intre 20 - 25 de grade C pe parcursul lunilor aprilie si mai.

Fiind in regiunea de sud a Apuliei, Lecce experimenteaza temperaturi de peste 30 grade C in timpul lunilor de vara - iunie, iulie si august. Acest lucru face vara un anotimp neatragatore pentru a calatori in Lecce.

Toamna este un sezon ploios in Lecce. Septembrie este destul de uscat si inca mai are temperaturi medii de 25 grade C.

Temperaturi medii lunare in Lecce, Italia

Lecce nu se deosebit de rece in timpul lunilor de iarna. Daca doriti sa vedeti orasul baroc acoperit cu zapada, atunci ianuarie este cea mai buna luna pentru a vizita Lecce in timpul iernii

Ce sa luati in bagaj

Bagajul pentru vacanta la Lecce trebuie sa includa si o camera foto. Nu uitati sa puneti in bagaj haine care sa va protejeze de ploaie, si o umbrela.

Modalitati de plata in Lecce

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Lecce, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 19 €, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 50 €, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 6 €. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 2 €, o bere importata (0,33 litri sticla) este 4 €. Un Cappuccino costa 1 €, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 2 €, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1,5 €.

In cazul in care doriti sa faceti cumparaturi din pietele din Lecce veti gasi urmatoarele preturi: lapte, 1 litru – 1,5 €; paine alba proaspata (500g)- 1,38 €; Oua (12) – 3,65 €; branza locala (1kg) – 7,10 €; piept de pui dezosat fara piele, (1 kg) – 3 €; mere (1 kg) – 1 €; portocale (1 kg) – 1,65 €; cartofi (1 kg) 0,9 €; apa (1.5 litri sticla) -0,50 €; sticla de vin – 6,5 €; bere interna (0,5 litri sticla) – 1, 75 €, berea importata (0,33 litri sticla) – 2 €; pachet de tigari (marlboro) – 4,7 €.

Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus-(transport local) 0,9 €; abonament lunar (pret normal) 27 €; benzina (1 litru) 1,69 €;

Practicarea unui sport sau a unei activitati de agrement, presupune urmatoarele costuri medii: Fitness Club, abonament lunar pentru 1 adult 37,5 €; teren de tennis, inchirieri (1 ora pe weekend) 20 €;

Imbracamintea si incaltamintea pot fi achizitionate la preturi medii: o pereche de Levis 501 (sau echivalent) 91 €; o rochie de vara intr-un magazin (Zara, H & M etc.) 80 €; o pereche de pantofi Nike 100 €; o pereche de pantofi de piele pentru barbati 95 €.

Italienii folosesc de cele mai multe ori bani lichizi, insa atat cartile de credit cat si cele de debit sunt in general acceptate dar nu pentru sume mici. Negustorii din piete nu accepta carti de credit, iar in restaurante notele de plata se platesc cu bani lichizi.

Transportul in Lecce

Lecce este punctul terminus al liniei feroviare care ruleaza de-a lungul coastei de est a Italiei. Se poate ajunge in mai putin de trei ore de la Foggia, cu un tren Eurostar sau patru ore cu un tren regional.

S.G.M. s.p.a. este compania care gestioneaza transportul urban si suburban public in intreaga zona inconjuratoare a orasului Lecce.

Lecce este unul dintre orasele care sustin sistemul de inchiriere de biciclete, care promoveaza mobilitatea durabila. Cei care sosesc in oras cu autobuzul, trenul sau cu masina proprie au acum posibilitatea de a utiliza o bicicleta pentru a se deplasa cu usurinta prin oras.