Informatii utile Livorno

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Livorno este recunoscuta pentru


puncte de interes
fortareata
istorie
situri religioase
expozitii
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Livorno

Lunile martie si aprilie pot fi destul de schimbatoare, cu ploai frecvente. Temperaturile incep sa creasca in aceasta perioada din an. Vara este cel mai bun anotimp pentru a vizita Livorno. De la sfarsitul lunii iunie pana la sfarsitul lunii august va veti putea bucura de vremea frumoasa din acest oras italian.

Desi poate fi inca destul de cald in a doua jumatate a lunii septembrie, temperaturile incep sa scada in aceasta perioada. Cu toate acestea, Livorno se bucura de conditii meteorologice extrem de blande, in acest moment al anului.

Temperaturi medii lunare in Livorno, Italia

Vremea in Livorno in timpul iernii nu este niciodata la fel de rece ca in alte parti ale Toscanei, cum ar fi Florenta. Zapada este rara. Cel mai rece timp este, de obicei, in lunile ianuarie si februarie, dar temperaturile rareori merg sub punctul de inghet

Ce sa luati in bagaj

Aveti nevoie de haine lejere, de bumbac si de in, pentru perioada de vara. In conditii de umiditate, materialele naturale sunt mult mai confortabile decat cele sintetice. In timp ce, pe timpul iernii, este recomandata imbracamintea groasa. Nu uitati camera foto pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei.

Modalitati de plata in Livorno

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Livorno, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 11 €, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 62,50 €, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 6,72 €. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 4,25 €, o bere importata (0,33 litri sticla) este 3,25 €. Un Cappuccino costa 1,55 €, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 3 €, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1,25 €.

In cazul in care doriti sa faceti cumparaturi din pietele din Livorno veti gasi urmatoarele preturi: lapte, 1 litru – 0,5 €; paine alba proaspata (500g)- 2 €; Oua (12) – 2 €; branza locala (1kg) – 12 €; piept de pui dezosat fara piele, (1 kg) – 6 €; mere (1 kg) – 1 €; portocale (1 kg) – 1 €; cartofi (1 kg) 1 €; apa (1.5 litri sticla) -0,25 €; sticla de vin –5,75 €; bere interna (0,5 litri sticla) – 1,90 €, berea importata (0,33 litri sticla) – 1 €; pachet de tigari (marlboro) – 4,5 €.

Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus-(transport local) 1,2 €; abonament lunar (pret normal) 27 €; benzina (1 litru) 1,70 €;

Practicarea unui sport sau a unei activitati de agrement, presupune urmatoarele costuri medii: Fitness Club, abonament lunar pentru 1 adult 65 €; teren de tennis, inchirieri (1 ora pe weekend) 15 €;

Imbracamintea si incaltamintea pot fi achizitionate la preturi medii: o pereche de Levis 501 (sau echivalent) 75 €; o rochie de vara intr-un magazin (Zara, H & M etc.) 24,9 €; o pereche de pantofi Nike 65 €;

Italienii folosesc de cele mai multe ori bani lichizi, insa atat cartile de credit cat si cele de debit sunt in general acceptate dar nu pentru sume mici. Negustorii din piete nu accepta carti de credit, iar in restaurante notele de plata se platesc cu bani lichizi.

Shopping in Livorno

Livorno ofera o intreaga gama de produse in magazine: pantofi, bijuterii, produse din piele si accesorii. De inalta calitate produse din piele, aur si argint si hartie marmorata sunt cumparaturi de top. In zona din jurul Santa Croce veti gasi produse din piele in timp ce Oltrarno este aglomerat cu bijuterii.

In fiecare zi de vineri, de la aproximativ 8:30 - 1:30 exista o uriasa piata in aer liber pe Via Dei Pensieri, incepand de la stadionul de fotbal. Comerciantii cu tarabe vin de peste tot din Toscana si vand in principal haine si pantofi, genti, tesaturi moi si mobilier, plante si flori, precum si fructe si legume, peste proaspat, pui gata pregatit si chips-uri, produse de panificatie si unele branzeturi excelente.

Magazinele din orasul-port Livorno deschid, in general, la aproximativ 09:30, de marti pana sambata.