Cum se ajunge in Milano

Calatoria cu avionul la Milano

Daca mergeti la Milano cu avionul, puteti ateriza intr-unul din urmatoarele aeroporturi: Malpensa International Airport, Linate Airport si Bergamo Orio Al Serio Airport. Exista mai multe servicii (publice si private), care conecteaza centrul orasului Milano, cu Aeroporturile din Milano.

Aeroportul International Malpensa
Malpensa International Airport este situat in provincia Varese, in apropiere de Milano. Acesta este unul din cele doua aeroporturi internationale principale din acest oras. Milano Malpensa (MXP), principala cale de acces catre nordul Italiei, se afla la 50 km nord-vest de oras.

Malpensa este unul dintre cele doua centre ale companiei Alitalia, transportatorul italian, cu peste 19,6 milioane de pasageri in anul 2005. Malpensa este aeroportul international cel mai important din Italia, impreuna cu Leonardo da Vinci International Airport (Roma) si deserveste o populatie de peste 15 de milioane de oameni. Aeroportul International Malpensa are doua terminale, Terminal 1, pentru trafic comercial si Terminal 2 pentru charter si low-fares trafic. Terminalul 1 de la Malpensa este folosit de cele mai multe dintre marile companii aeriene. Doar cateva zboruri pleaca de la Terminalul 2.

In Malpensa International Airport exista serviciul de transfer asigurat de transportul public. Serviciile de transfer sunt disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Durata: 45 de minute pana la 1 ora.

Daca luati un taxi de la Malpensa, asigurati-va ca acesta are eticheta "Taxi autorizzato per il servizio aeroportuale Lombardo" pe parbriz. Acest lucru inseamna ca taximetrul este pregatit pentru aceasta ruta si ca veti plati pretul afisat al cursei. Alte taxiuri, fara autocolant pot dubla tariful.

Aeroportul Linate
Aeroportul Linate este aeroportul principal al orasului Milano, acesta este folosit pentru zboruri interne si internationale scurte. Numele aeroportului vine de la satul mic in care acesta se afla. Numele sau real este "Aeroportul Enrico Forlanini", de la inventatorul italian nascut in Milano.

A fost construit in anii 1930 (si complet reconstruit in 1950 si in 1980). Aeroportul Linate se afla la 7 km de centrul orasului.

Aeroportul International Orio Al Serio (Milano Bergamo)
Aeroportul International Orio al Serio este situat in Bergamo, in apropiere de Milano, fiind cel mai important (si primul) aeroport de trafic low-cost din Milano.

Calatoria cu masina la Milano

In cazul in care hotarati sa mergeti cu masina, va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padua - Ferrara - Bologna - Florenz - V. di Chiana - Orvieto - Rom - Frosinone - Cassino - Battipaglia - Lagonegro - Villa S.G. – Messina, traseul avand aproximatv 2608.9 km.

Milano este un nod cheie pentru reteaua de drumuri italiane. Autostrazile care ajung la Milano sunt legate intre ele printr-un drum inel format din A50, A51 si A52, precum si o parte din autostrada A4, cu o lungime totala de peste 100 km in jurul orasului.

Calatoria cu trenul la Milano
Milano este unul dintre cele mai importante noduri de retea feroviara nationala si internationala in Italia. Gara Centrala din Milano este a doua din Italia, atat pentru dimensiune cat si ca numar de pasageri, dupa Roma. Milano Cadorna si Porta Garibaldi Milano sunt alte doua gari foarte importante in Milano.

Datorita pozitiei sale, Milano este principala poarta pentru traficul international de calatori, din Europa.