Informatii utile Milano

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Milano este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
cultura
muzee
situri religioase
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Milano

Milano este situat in zona mediteraneana. Vremea poate fi foarte calda in timpul verii si foarte rece in timpul iernii. Umiditatea este destul de ridicata de-a lungul intregului an. In iulie si august, temparaturile frecvente sunt peste 30 ° C. In general, verile sunt calde si umede. Temperaturile din timpul iernii sunt intre 0 ° C si 10 ° C, ocazional, pana la -10 ° C, cu zapada in fiecare an. Iernile sunt, in general, destul de reci si cetoase.

Temperaturi medii lunare in Milano, Italia

In primavara si toamna, temperaturile din Milano sunt cele mai placute din an, dar sunt caracterizate de conditii meteorologice extrem de schimbatoare, cu precipitatii mai frecvente in septembrie si octombrie.

Cele mai bune luni pentru a vizita Milano sunt noiembrie sau martie. Perioadele cele mai aglomerate sunt de Paste, mai si iunie, octombrie si de Craciun. Iulie si august au devenit mai putin aglomerat in ultimii ani.

Ce sa luati in bagaj

Daca va deplasati la Milano in toamna, luati cu dumneavoastra un pulover, o jacheta care sa va tina de cald, o esarfa, si o umbrela. In cazul in care veti merge vara, puneti in bagajul dumneavoastra imbracaminte comoda, preferabil din bumbac. Tinand seama ca iarna este foarte frig, este recomandabil sa purtati imbracaminte in straturi. Indiferent de anotimpul in care mergeti este important sa aveti in bagaj pantofi comozi.

Nu uitati camera digitala cu un stick bun de memorie.

Amintiti-va ca trebuie sa respectati etichetele locale, atunci cand vizitati bisericile, catedralele si alte locuri religioase. Este necesar sa va acoperiti pielea, umerii, bratele, sa nu purtati pantaloni scurti sau fusta scurta. Ochelarii de soare va vor fi de folos, de asemenea.