Informatii utile Napoli

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Napoli este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cladiri istorice
lacasuri de cult
plimbari in aer liber
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Napoli

Iulie si august sunt destul de calde in Napoli, de asemenea, nu trebuie sa va faceti griji din cauza ploilor. Vara este un anotimp in care Napoli este aglomerat pentru ca acum scolile intra in vacanta.

Toamna este un anotimp recomandat pentru a vizita Napoli. In octombrie, temperaturile din timpul zilei sunt ideale, cu toate ca va puteti astepta sa ploua in aceasta perioada aproximativ 12 zile. In septembrie, precipitatiile sunt mai reduse.

Primavara, incepand cu luna martie, atunci cand temperaturile din timpul zilei incep sa creasca, reprezinta un bun moment din an in care sa vizitati orasul. Cea mai buna perioada pentru a vizita Napoli este intre lunile martie si mai. Martie-mai aduc zile calde si preturile scad in aceasta perioada.

Temperaturi medii lunare in Napoli, Italia

Iarna este sezonul de varf, deoarece multi vizitatori sunt dispusi sa accepte costurile exorbitante pentru a se bucura de temperaturile ridicate de aici.

Ce sa luati in bagaj

Bagajul pentru vacanta la Napoli trebuie sa includa fara doar si poate o camera foto. Sunt atatea obiective care va vor fascina incat cu siguranta merita imortalizate. Nu uitati sa puneti in bagaj haine care sa va protejeze de ploaie, si o umbrela.

In biserici exista un cod vestimentar pe care trebuie sa il respectati. Nu va este permis sa intrati daca purtati pantalonii scurti, bluze cu umerii goi sau fuste scurte.

Posibilitati de cazare in Napoli

Cazarea in Napoli este in mod normal, mai ieftina decat in Roma sau in orasele din nordul Italiei, dar calitatea poate varia foarte mult, fiind de foarte multe ori sub asteptari.

Intre hotelurile cu un cost mai mic de cazare, va recomandam:
Hotel Eden, Corso Novara, un hotel nou, deschis la inceputul lunii noiembrie;
Hotel Clarean, Piazza Garibaldi, un hotel deschis din septembrie 2004;
Hotel Europeo, Via Mezzocannone 109, un hotel cu preturi rezonabile;
Caravaggio Hotel este singurul hotel de 4 stele in centrul istoric al orasului Napoli;
Hotel Cavour, un hotel confortabil de trei stele;
Hotel Cimarosa, Via Cimarosa 29, un hotel elegant, situat pe un deal din cartierul sic Vomero;
Hotel Del Real, situat la doar doi kilometri de Aeroportul Capodichino;
Hotel Ideal, Piazza Garibaldi 99, este curat si ieftin, personalul este prietenos si de ajutor;
Hotel Nuovo Rebecchino, Corso Garibaldi, este un hotel de trei stele si unul dintre cele mai vechi din orasul Napoli;
Hotel Toledo Napoli, Via Montecalvario 15, este situat in centrul orasului Napoli, aproape de magazine, birouri, banci, si pietele locale;
Hotel Garibaldi, Via PS Mancini 11, este situat la marginea centrului orasului si aproape de gara centrala. Camerele sunt spatioase si foarte curate. Personalul este prietenos. Preturile incep de la 60 €.