Informatii utile Orvieto

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Orvieto este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
puncte de interes
cladiri istorice
lacasuri de cult
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Orvieto

Regiunea Umbria are un climat tipic mediteranean, cu veri calde si uscate si ierni reci. In ultimii ani, iarna a fost mai uscata decat in trecut. Lantul muntilor Apenini din Umbria protejeaza influenta climatica a Marii Adriatice, in est si Marea Tireniana la vest.

Temperaturi medii lunare in Orvieto, Italia

Este recomandat sa vizitati Orvieto primavara. Lunile de primavara au temperaturi medii de 25° C si foarte putine zile ploioase. De asemenea, lunile august si noiembrie sunt recomandate pentru vizitarea acestui oras. Orasul Orvieto este situat la altitudine si seara, chiar si in timpul verii, poate fi destul de rece.

Ce sa luati in bagaj

Puneti in bagajul dumneavoastra haine potrivite pentru sezonul ales. Chiar si in cazul in care mergeti vara, este bine sa aveti in bagaj haine care sa va protejeze in serile reci. Nu uitati camera foto pentru a putea imortaliza cele mai frumoase momente ale vacantei si frumoasele obiective turistice.

Modalitati de plata in Orvieto

Pentru a va face o idee in legatura cu preturile din Orvieto, va informam ca inchirierea unui autoturism pe o saptamana va costa aproximativ 225,93 Euro; o camera inchiriata la un hotel va costa in medie 90 Euro, o camera inchiriata la un camin costa 13,50 Euro; un big-mac costa 3,60 Euro, un Coca-Cola costa 0,99 Euro, o bere costa 3,63 Euro, o masa ieftina costa 8,50 Euro; un litru de benzina costa 1,79 Euro, un bilet de autobuz costa 1Euro; un pachet de tigari Malboro costa 5 Euro.

Transportul in Orvieto

Liniile de autobuz din orasul Orvieto sunt conduse de ATC Terni si includ doua linii principale (A, B), plus inca 16 de linii care conecteaza zonele limitrofe cu centrul orasului la fiecare 30 de minute.

Toate principalele parcuri auto din jurul Orvieto sunt conectate la centrul orasului, de un serviciu de microbuz, liniile A si B si de alte mijloace de transport, cum ar fi Funicularul. Bilete de autobuz sunt de vanzare in baruri, tutungerii sau agentii..

Shopping in Orvieto

Orvieto este un centru principal pentru ceramica majolica. In oras veti gasi magazine de imbracaminte si incaltaminte, magazine de designer si articole pentru casa, produse locale de artizanat, restaurante, pizzerii si baruri. Pentru a face cumparaturi mergeti pe strazile Via del Duomo, P.zza del Duomo, L. di Maitani, Vicolo Dei Dolci, Corso Cavour, G. Michelangeli, Vicolo del Popolo, P.zza del Popolo, Via dei Magonia, P.zza della Repubblica.