Ghid turistic Perugia

Recomandat pentru: arhitectura, situri religioase, lacasuri de cult, cladiri istorice, cultura, puncte de interes, arta

Despre Perugia

Regiunea Umbria este cunoscuta sub numele de "inima verde a Italiei". Este inima Italiei pentru pozitia sa geografica si verde pentru ca verdele este peste tot, in vaile si succesiunea nesfarsita de dealuri si munti, pline de vegetatie vegetatia. Orasele frumoase sporesc frumusetea acestei regiuni, prin palatele lor, monumente si arta. In plus fata de orase, multe sate imprastiate pe dealuri sunt la fel de cufundate in atmosfera medievala, una definitorie, facandu-le tot mai pitoresti. Perugia este capitala cosmopolita a Umbriei, un oras de o mare diversitate si vitalitate culturala, gazda a doua universitati, a unui festival de jazz de renume international si detinatoare a unei bogate mosteniri artistice.

Asezare ce dateaza din secolul al IX-lea i.Hr., Perugia a devenit parte a statului roman sub Augustus, in secolul I i.Hr. O serie de complexe monastice au fost fondate in secolele XIII-XIV, iar in perioada renascentista si baroca, noua nobilime a construit palate opulente. Astazi, puteti vizita subteranele Perugiei medievale pe o scara rulanta, care va duce din Piazza Partigiani in Piazza Italia, traversand intreaga retea de strazi subterane sau va puteti relaxa in Orto Botanico Medievale (Gradina Botanica Medievala), din spatele manastirii San Pietro, unde cresc diferite plante si ierburi medicinale.

Inima localitatii si locul in jurul caruia se afla principalele obiective turistice din Perugia, este Piazza IV Novembre. Domnul, aflat in piateta, a fost inceput in 1300 de catre Fra Bevignate, avand la exterior un amvon de unde obisnuia sa predice San Bernardino. Etajele superioare ale Palazzo dei Priori, aproape de Piazza IV Novembre, gazduiesc Galleria Nazionale dell'Umbria. Collegio del Cambio este sediul central al Asociatiei bancherilor din Perugia, situat pe Corso Vannucci, cea mai eleganta strada a orasului. De aici, pornesc stradute inguste si abrupte ce va duc catre alte biserici si muzee; printre cele mai frumoase se numara San Severa, continand una din primele lucrari ale lui Raffaelo, modesta biserica Sant Angelo (secolul al V-lea), San Pietro, cu decoratiuni elaborate si San Domenico in al carei claustru se afla Museo Archeologico Nazionale dell'Umbria.

Pe de alta parte, vizitand Perugia, veti vizita una din capitalele muzicii. Orasul gazduieste cele mai importante festivaluri de jazz din Italia. Perugia este, de asemenea, supranumit si orasul de ciocolata.

Perugia