Transport Perugia

Autobuzele in Perugia

Din Piazza d'Italia va puteti imbarca intr-un autobuz care va va duce la gara principala, in aproximativ 15 minute. De asemenea, mai multe autobuze pleaca de aici spre zonele inconjuratoare locale.

Terminalul principal de autocar pentru deplasarile din afara Perugiei, este situat in Piazza Dei Partigiani (vis-a-vis de Hotelul Brufani).

Trebuie sa cumparati biletul inainte de a urca in autobuz sau autocar. Puteti cumpara bilete de la casele de bilete, atat din Piazza d'Italia cat si din Piazza Dei Partigiani, sau de la chioscuri de ziare si Tabacchi. Trebuie sa validati biletul folosind o masina de pe autobuz, atunci cand sunteti la bord. Pretul unui bilet de autobus este in jur de 1 € pentru o calatorie de 70 de minute.

Trenurile in Perugia

Gara principala din Perugia este in Piazza Vittorio Veneto, in partea de jos a dealului. Aproximativ la 2 mile (3 km) de centrul istoric. Aceasta statie de tren este un hub principal - trenurile opresc pentru Roma, Florenta si Milano si multe alte orase.

Puteti cumpara un bilet de tren din gara. Trebuie sa validati biletul folosind o masina de pe platforma, inainte de imbarcare. Puteti cumpara un bilet din tren, dar veti plati un cost suplimentar!

Exista, de asemenea, o statie de tren privata "Stazione Sant Anna" – situate pe Via Fiume, langa Via Marconi (aproape de terminalul de autobuze Piazza Dei Partigiani). Din aceasta statie puteti lua trenuri pentru Terni, Todi, Umbertide si alte destinatii mici.

Taxiurile in Perugia

Puteti gasi taxi in gara principala si in cateva locuri din centrul istoric, inclusiv Piazza d'Italia. Veti plati suplimentar pentru bagaje, plimbari noaptea tarziu, duminica si de sarbatorile nationale. Puteti telefona pentru un taxi (Radiotaxi: 0755004888), dar contorul incepe de indata ce ati pus telefonul jos!