Informatii utile Pisa

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Pisa este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
cladiri istorice
lacasuri de cult
cultura
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Pisa

Pisa este un oras cu un climat mediteranean. Primavara si toamna sunt momentele cele mai placute pentru a vizita Pisa. Pisa poate fi un oras fierbinte si aglomerat in timpul verii, in special zona din jurul catedralei si turnului. Primavara, temperaturile optime pentru o vacanta se inregistreaza din februarie pana in mai, desi orasul primeste precipitatii abundente in aceasta perioada. Temperatura medie maxima in acest sezon se ridica la 18 °C.

Verile (iunie-august) sunt destul de calde, cu temperaturi atingand 30 ° C. Pisa are veri fierbinti si umede din luna mai pana in august. In lunile de vara, zilele sunt insorite si fara vant, cu ploi ocazionale.

Temperaturi medii lunare in Pisa, Italia

Iarna, noiembrie-martie, rareori temperaturile scad la nivelul de inghet. Temperaturile din oras nu sunt niciodata sub 0 ° C. In timpul iernii, la sfarsitul lunii noiembrie pana in februarie, vremea devine mai rece decat in orice alt anotimp. Un nivel moderat de precipitatii poate strica planul dumneavoastra de vizitare a orasului. Decembrie este o luna foarte frumoasa: din prima duminica a lunii exista o piata de Craciun in centrul orasului.

Ce sa luati in bagaj

Deoarece climatul este intotdeauna cald temperat, jachetele si pantalonii scurti sunt hainele adecvate pentru vremea din Pisa. Pantofii comozi sunt recomandati, deoarece in cea mai mare parte, este bine sa vizitati Pisa mergand pe jos.