Informatii utile Pompei

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Pompei este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
puncte de interes
arheologie
cladiri istorice
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Pompei

Cel mai bun timp pentru a vizita situl arheologic Pompei ar putea fi sfarsitul lui aprilie si inceputul lunii mai. Vremea este placuta si nu veti gasi multi turisti.

Temperaturi medii lunare in Pompei, Italia

De asemenea, acest sezon ofera o serie de evenimente interesante care au loc in imprejurimi.

Ce sa luati in bagaj

Bagajul pentru vacanta in Pompei trebuie sa includa si o camera foto, un card de memorie de rezerva si mai multe baterii de schimb. Sunt multe obiective care va vor fascina incat cu siguranta merita imortalizate.

Luati pantofi confortabili pentru mersul pe jos, daca aveti de gand sa vizitati orasul. Purtati haine usoare, dar asigurati-va ca va luati lucruri care sa va acopere mainile si picioarele de soare. O idee buna este sa luati si o palarie care sa va apere de soare.

Veti merge mult pe jos, pe strazi pietruite destul de dure, asa ca ar fi bine sa luati ceva care sa va fie de ajutor in cazul in care va veti rani la picioare.

Modalitati de plata in Pompei

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Pompei, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 8,50 Euro, un Big Mac va costa aproximativ 3,60 Euro.

O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 90 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 225,93 Euro.

Costul unei beri este de 3,60 Euro, un Coca Cola costa 0,99 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 5 Euro.

Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1,79 Euro.

Un bancomat este situat in zona caselor de bilete din gara Pompei, Scavi. In interiorul site-ului nu exista nici un ATM iar cardurile de credit nu sunt acceptate, deci asigurati-va ca aveti destui bani lichizi pentru nevoile dumneavoastra.

Transportul in Pompei

Acesta este un loc in care se merge pe jos. Exista o cateva biciclete de inchiriat, dar suprafetele de teren ce trebuie parcurse fac de multe ori imposibil de utilizat chiar si acest mijloc de transport. Retineti ca mersul pe jos pe vechile drumuri romane din piatra pot fi destul de obositoare, mai ales vara.

Shopping in Pompei

In oras puteti gasi sute de magazine, de unde puteti cumpara suveniruri foarte ciudate, frumoase si curioase. Puteti cumpara imagini, statui mici si carti postale reprezentand Fecioara si toata familia Sacra, pe standuri puteti gasi coliere, amulete si obiecte impotriva ghinionului. Daca sunteti in cautare de ceva characteristic zonei, nu uitati ca Pompei are o productie traditionala de "cameo". In magazinele din Pompei, veti gasi obiecte romane si grecesti, trebuie sa stiti ca acestea sunt reproduceri, chiar daca foarte bine lucrate.