Transport Rimini

Centrul din Rimini este suficient de mic pentru a calatori pe jos, acest lucru putand fi deosebit de placut, deoarece exista multe magazine si cladiri istorice interesante.

Pentru a calatori intre centrul orasului Rimini si malul marii, transportul cu autobuzul este ieftin si autobuzele urbane functioneaza in mod regulat.

Biciclete ofera, de asemenea, o alternativa interesanta de transport. 30 km de piste pentru biciclete leaga centrul Rimini de coasta si satele din jur.

Pentru vizitatorii care se gandesc sa calatoreasca in regiune, e bine de stiut ca pot inchiria o masina. Multe dintre hotelurile din Rimini ofera clientilor parcare privata. Acest lucru poate fi un avantaj real in timpul sezonului de vara de varf. In iulie si august, parcarea pe malul marii poate fi atat dificila cat si foarte costisitoare.

Rimini are un bun sistem de transport cu autobuzul. Compania municipala de autobuze, cunoscuta sub numele de TRAM, leaga centrul orasului cu statiunile sale de pe litoral, inclusiv Bellariva, Marebello, Rivazzurra si Miramare. In total, exista 15 rute de autobuz, care se conecteaza la destinatii peste tot in oras. Pe parcursul lunii august, serviciul Blue Line opereaza noaptea.

Gara din Rimini este situata pe Piazzale Cesare Battisti si este la doar la 10 minute de mers pe jos de centrul istoric al orasului.

Taxiurile sunt abundente in Rimini, fiind adecvate in special pentru acoperirea distantelor relativ scurte.