Cum se ajunge in Roma

Calatoria cu avionul la Roma

Roma Fiumicino (FCO) se afla la 32 km vest de centrul Romei, si este aeroportul principal al orasului. Acest aeroport este modern, mare, eficient si bine conectat la centrul orasului de transportul public. Fiumicino are trei terminale: A - pentru zboruri interne, B - pentru zboruri interne si cateva internationale si C - doar pentru zboruri internationale, putandu-se ajunge de la portile de imbarcare la terminal cu ajutorul trenului suspendat.

Trebuie sa aveti in vedere ca daca ajungeti noaptea in acest aeroport, va trebui sa asteptati mai mult la autobuz, daca nu va permiteti un taxi. Noaptea, un taxi ar trebui sa va ceara un pret de 40 € pentru o cursa in oras, aveti grija insa, uneori taximetristii cer mult mai mult!

Calatoria cu trenul la Roma

Termini este gara principala, localizata cen¬tral, fiind deservita de trenuri internatlonale din intreaga Europa. Trenurile intérnete fac legatura intre principalele orase din Italia.

Calatoria cu masina la Roma

Desi se spune ca „toate drumurile duc la Roma”, noi va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padua - Ferrara - Bologna - Florenta - V. di Chiana - Orvieto - Roma traseul avand aproximativ 1901.5 km.