Transport Roma

Principalele modalitati de transport in Roma

Roma este un oras foarte mare, astfel ca niste sfaturi in privinta transportului sunt mai mult decat binevenite. Cel mai frecvent turistii sosesc in Roma pe calea aerului, pe unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc capitala italiana: Fiumicino (Leonardo da Vinci) sau  Ciampino. Primul aeroport are legaturi foarte bune cu orasul prin mijloacele de transport, iar cel de-al doilea, desi situat mai aproape de centrul orasului, nu este deservit de o linie de tren. Pe Ciampino opereaza preponderent zborurile charter si cele low cost ale companiilor Ryanair, WizzAir sau EasyJet.

1.Metroul in Roma

Metroul din Roma (denumit Metropolitana de catre rezidenti) are doar doua linii, A (rosu) si B (albastru). Trenurile circula aproximativ la fiecare 7-10 minute, de la 5:30 am pana la 23:30 in fiecare zi (pana la 12:30 in zilele de sambata). Linia Verde face legatura intre aeroportul Fiumicino si centrul Romei.

Harta Metrou Roma

2. Autobuze si tramvaie in Roma

Exista sute de linii de autobuz, care ruleaza de la 5:30 am pana la miezul noptii.Toate autobuzele si tramvaiele calatoresc in ambele directii. Puteti descarca Harta transportului public in Roma pentru a vizualiza traseele.

3. Autobuze electrice in Roma

Intr-un efort de a reduce poluarea in centrul istoric, orasul a introdus mai multe linii de autobuz electrice.

4. Autobuze de noapte in Roma

Peste 20 de linii de autobuz de noapte circula in intervalul 12:30 - 05:30. Termini Piazza dei Cinquecento si Piazza Venezia sunt terminalele principale, de aici pleaca autobuze in toate directiile, la fiecare 30 de minute. Statiile in care opresc autobuzele de noapte sunt marcate cu o bufnita. Puteti achizitiona bilete de la bord iar aici puteti descarca Harta transportului de noapte in Roma pentru a vizualiza traseele.

5. Taxiuri in Roma

Daca aveti nevoie de un taxi, amintiti-va sa cautati taxiuri albe sau galbene. Asigurati-va ca taxiul este contorizat, insistati asupra tarifului masurat decat al unui pret aranjat. Pentru a apela un taxi in Roma, incercati 06 3570, 06 4994, 06 6645, 06 551, 06 sau 8822.

6. Biciclete sau scutere in Roma

Desi cele mai multe dintre obiectivele turistice din Roma sunt accesibile cu mijloacele de transport public sau chiar mergand pe jos, bicicletele sau scuterele va vor oferi libertatea de a vedea ceea ce va intereseaza in mai putin timp.

Inchirierea unei biciclete sau a unui scuter implica un cost de 40€ - 50€/zi.