Informatii utile Siena

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Siena este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
lacasuri de cult
cladiri istorice
cultura
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Siena

Situat in regiunea italiana Toscana, orasul Siena se bucura de vreme frumoasa majoritatea anului. Climatul temperat include si faptul ca extremele de temperatura sunt, in general, evitate. Precipitatiile din Siena tind sa fie concentrate primavara devreme si toamna.

Primavara soseste relativ devreme in Siena. Martie este un moment minunat al anului in care puteti vizita orasul, in special pentru cei carora le place sa admire peisajul frumos toscan. Temperaturile sunt destul de confortabile, cu toate ca in perioada aprilie si inceputul lui mai, vremea are tendinta de a fi destul de umeda. Iulie si august sunt de departe cele mai calde si mai insorite luni ale anului. Temperaturile de vara variaza intre 27 ° C si 32 ° C. Pe de alta parte, serile sunt placute si calde, perfecte pentru a lua masa in aer liber.

Temperaturi medii lunare in Siena, Italia

La inceputul toamnei, vremea este frumoasa, ideala pentru cei care doresc sa evite caldura atunci cand viziteaza Siena. In octombrie si noiembrie, temperaturile inca sunt placute. Toamna tarzie se transforma in iarna; pe timp de noapte temperaturile incep sa scada destul de dramatic. Este important de remarcat faptul ca, in aceasta perioada a anului, ploua frecvent, astfel incat vizitatorii ar trebui sa vina pregatiti pentru vremea schimbatoare.
Iarna in Siena puteti simti frigul, dar nu excesiv.

Ce sa luati in bagaj

In functie de perioada din an in care doriti sa vizitati Siena, aduceti cu dumneavoastra hainele necesare, pantofi comozi si nu uitati sa puneti in bagaj si o umbrela. De asemenea, camera foto reprezinta o necesitate, in cazul in care doriti sa imortalizati cele mai frumoase momente ale sejurului.