Ghid turistic Sorrento

Recomandat pentru: situri religioase, puncte de interes, plimbari in aer liber, cultura, galerii de arta, istorie, lacasuri de cult

Despre Sorrento

Sorrento este un oras mic in regiunea Campania, din sudul Italiei, cu vedere la Golful Napoli. Sorrento se afla in mijlocul unor plantatii largi de lamai si de maslini, cu vedere la mare. Este o destinatie turistica populara, la care se poate ajunge cu usurinta de la Napoli sau Pompei. Sorrento este renumit pentru productia de limoncello, un digestiv facut din coaja de lamaie, alcool, apa si zahar. Alte activitati de productie agricola includ citricele, strugurii, nucile si maslinele. Maiestria cu care se lucreaza lemnul este, de asemenea, bine-cunoscuta.

Localitatea ofera numeroase piese arhitectonice frumoase, cafenele, restaurante si magazine, ce atrag turisti din toate colturile lumii. Este o baza ideala de plecare pentru a vizita vechile Pompei si Ercolano. Puteti explora, de asemenea, superba insula Capri, cu ajutorul feriboturilor care fac naveta, in mod regulat, intre Sorrento si Capri.

Intr-un peisaj unic, cu marea si muntii, vaile adanci si terasele de citrice, turistii pot alege cazarea perfecta, intr-un echilibru natural si linistit, sanatos si cult, bai in mare, tratamente spa, plimbari in natura si excursii in faimoasele orase invecinate: Napoli, Pompei, Herculaneum, Capri, Ischia, Positano, Amalfi sau Ravello.

Sorrento