Informatii utile Torino

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Torino este recunoscuta pentru


muzee
arhitectura
cultura
istorie
puncte de interes
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Torino

Situat in partea de nord-vest a Italiei, climatul din Torino este continental mediteranean. Lunile de iarna aduc frigul, cu toate ca vremea nu este exccesiv de aspra; iar vizitatorii din timpul verii se pot astepta la temperaturi foarte mari. Precipitatiile pot fi in excces uneori, dar si limitate la sfarsitul primaverii si al toamnei.

Torino este o destinatie de vacanta perfecta pentru vizitatori pe tot parcursul anului, chiar si in timpul verii cand temperaturile pot fi foarte mari. Multi vizitatori ai orasului considera ca vara este cel mai bun anotimp pentru o vizita aici, un anotimp in care turistul se poate bucura de tot ceea ce orasul are de oferit. Media gamei de temperaturi se inscrie intre 24° C la 27 ° C in iulie si august.

O data cu venirea toamnei, Torino va fi invaluit in ceata. Octombrie si noiembrie sunt cele mai ploioase luni. Temperaturile pot fi destul de variabile, de la 17 ° C in octombrie la 4 ° C spre iarna.

Temperaturi medii lunare in Torino, Italia

Alpii adapostesc orasul Torino de vremea de iarna; cu toate acestea, temperaturile sunt inca destul de scazute intre decembrie si februarie, cand climatul poate fi rece. Temperaturile medii din timpul zilei pot ajunge la un nivel ridicat de 10 ° C, desi in luna ianuarie, este probabil sa se mentina in jur de 3 ° C. Cu toate acestea, iarna este in general, cel mai uscat anotimp in Torino - desi se simte aerul rece, sezonul nu este deosebit de umed si zapada in oras este un eveniment rar. Pentru vizitatorii care nu sunt preocupati de achizitionarea unui bronz de vara, acesta este un moment bun pentru a vizita Torino, putand face excursii intr-o statiune de schi in muntii din apropiere.

Ce sa luati in bagaj

Vremea in Torino este rece in lunile de iarna, astfel incat calatorii care il viziteaza in aceasta perioada ar trebui sa poarte haine si accesorii care sa tina de cald. Toamna este, in general, usoara dar exista posibilitatea sa ploua, din acest motiv ar trebui sa puneti in bagaj haine care sa va protejeze de ploaie si o umbrela. Vara la Torino este cald, dar confortabil; calatorii ar trebui sa poarte haine usoare, din bumbac, in aceste luni. Primavara, la fel ca si toamna, va recomandam sa puneti in bagaj haine care sa va protejeze de ploaie si o umbrela.

Posibilitati de cazare in Torino

Torino are o mare varietate de spatii de cazare si veti gasi cu siguranta un hotel care se potriveste preferintelor dumneavoastra, precum si bugetului dumneavoastra. Intre optiunile hoteliere veti gasi si:
Hotel Eden Torino - bine echipat, cu 27 de camere si o locatie buna in apropiere de muzee si parcul Valentino.
Art Hotel Boston – este un hotel istoric, cu 87 camere, situat intr-o locatie centrala. Hotelul Piemontese – un hotel placut, prietenos.
Bologna Hotel - un hotel de familie amplasat vis-a-vis de gara, cu personal prietenos si o atmosfera primitoare si familiara.