Informatii utile Udine

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Udine este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
lacasuri de cult
puncte de interes
cultura
expozitii

Cand este indicat sa vizitati orasul Udine

In orice moment al anului, Italia are cate ceva de oferit pentru toata lumea si Udine nu este un oras diferit din acest punct de vedere.

Vara este un anotimp cald, insa confortabil, cu temperaturi cuprinse intre 25 - 30 de grade Celsius. In acest anotimp au loc festivaluri si piete de strada. Nu este recomandat sa vizitati orasul in luna august, cand multe afaceri locale intra in vacanta. Vara este sezonul de varf, un anotimp in care vizitatorii se pot bucura de fructele delicioase si legume proaspete disponibile.

Temperaturi medii lunare in Udine, Italia

Toamna si iarna, anotimpuri mai reci. Octombrie aduce zile insorite in timp ce noiembrie si decembrie tind sa ofere ploaie si ninsoare. Toamna este insa cel mai bun timp pentru a experimenta bucataria udineza; este sezonul ciupercilor proaspete, inclusive al trufelor. Retineti ca atat toamna cat si iarna, programul de functionare al atractiilor turistice este mai scurt.. In ciuda acestui fapt, multe evenimente culturale au loc acum - festivaluri de teatru si opera. Udine are un minunat festival de vin si produse alimentare in luna septembrie, si o fantastica piata de Craciun in decembrie. Aceste anotimpuri aduc si preturi mai mici inclusive la cazare.

Primavara in Udine poate fi destul de placuta, cu toate ca acum ploua cel mai mult. In aprilie si mai, temperaturile medii sunt in jur de 20 de grade Celsius. In acest anotimp puteti gasi usor oferte de cazare, cu exceptia Saptamanii Sfinte si 1 mai. In Udine, concertele in aer liber incep sa aiba loc incepand cu primavara.

Ce sa luati in bagaj

In situatia in care mergeti la Udine in sezonul cald, puneti in bagajul dvs. pantaloni scurti si tricouri comode din bumbac. Iarna este recomandat sa purtati haine in straturi care sa va tina de cald. Indiferent de anotimp, puneti in bagaj o haina de ploaie si o umbrela mica. Nu uitati camera foto, pentru a imortaliza cele mai frumoase momente ale sejurului!

Transportul in Udine

Exista cateva optiuni disponibile pentru deplasarea in orasul Udine. Prima optiune este de a folosi autobuzele publice care acopera cele mai multe zone ale orasului; aceste autobuze sunt destul de punctuale si necostisitoare.

O alta optiune este de a lua un taxi, dar acestea sunt un pic cam scump, in comparatie cu autobuzele.

In cazul in care veti utiliza masina proprie, in cele mai multe parti ale orasului parcarea nu va fi o problema.

Multi turisti inchiriaza scutere sau biciclete, sau viziteaza orasul mergand pe jos.