Transport Venetia

In Venetia, cele mai rapide cai de a vizita orasul sunt mersul pe jos si vaporetto (vaporas).

Transportul pe apa

Exista doua tipuri, vaporetto (mai mari si mai lente) si motoscafi (mai mici si mai rapide). Fiecare are un numar inscriptionat pe laterala, ele urmand rute prestabilite. Pleaca de pe docuri plutitoare, marcate cu numele statiei, numarul rutei si harta acesteia. Acelasi numar circula uneori in doua directii. Biletele se vand de la aceste docuri sau in magazinele marcate cu logo-ul ACTV. Daca sunteti intr-o statie de vaporetto, fara casa de bilete, cumparati un bilet de la cel care conduce barca, pentru a evita o amenda.

Un bilet costa 3,50 €, insa puteti economisi bani procurandu-va un abonament valabil pentru 24 de ore (10,50 €) sau 72 de ore (22 €). Un bilet pe vaporetto este valabil pentru 60 de minute intr-o singura directie, ceea ce inseamna ca va puteti transfera, atata timp cat nu va intoarceti spre punctul de pornire. Copiii sub 6 ani se pot plimba gratuit, insa cei cu varsta de peste 6 ani trebuie sa plateasca tariful de adult complet.

Gondolele care traverseaza (dus si intors) Marele Canal, se numesc traghetti. Acestea au sapte opriri. Pe Canal sunt doar trei poduri, asa ca, luand un traghetto, puteti economisi timp si efort. Urmati indicatoarele galbene de pe strazi care va trimit spre punctele de imbarcare. Intr-o gondola pot urca 6 persoane.