Informatii utile Verona

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Verona este recunoscuta pentru


situri religioase
lacasuri de cult
arhitectura
cladiri istorice
puncte de interes
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Verona

Verona tinde sa se bucure de un climat placut tot timpul anului. Primavara si toamna sunt, in general, cele mai bune sezoane pentru a vizita Verona; acum, nu numai ca este vremea calda si insorita, dar orasul este mai putin aglomerat decat in timpul vacantei de vara. Primavara in Verona poate fi foarte placuta, insa asteptati-va sa si ploua deseori.

Temperaturi medii lunare in Verona, Italia

In timpul verii climatice, Verona dispune de temperaturi ridicate, iar vremea calda si insorita poate fi punctata de furtuni ciudate. Pe parcursul lunii iunie, temperaturile din timpul zilei pot ajunge la 24 ° C. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie sa aiba grija atunci cand ies afara pe timp de noapte, deoarece temperaturile pot scadea considerabil. In lunile iulie si august, temperaturile din timpul zilei sunt, de obicei in jur de 28 ° C, si pot depasi de multe ori 30 ° C. In Verona ploua deseori in timpul verii.

Septembrie si octombrie sunt luni destul de insorite. De la sfarsitul lunii noiembrie, prina in ianuarie si februarie, vremea in Verona este caracterizata de zile reci. Temperaturile din timpul zilei sunt, de obicei, intre 0 ° C si 7 ° C.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca un pulover, chiar si daca mergeti in vacanta pe timpul verii –serile sunt reci. Turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in Verona, in lunile de toamna, sunt sfatuiti sa-si aduca haine groase. Indiferent de anotimp, luati cu dumneavoastra si o umbrela.