Despre Jamaica

Jamaica este o tara insulara din Marea Caraibilor, membru al Commonwealthului Natiunilor si fosta colonie britanica. Cu 2,8 milioane locuitori, aceasta este cea mai populata a treia tara anglofona din America, dupa Statele Unite si Canada. Kingston este cel mai mare oras al tarii si capitala sa.

Jamaica are o clima tropicala, cu vreme calda si umeda, desi regiunile superioare sunt mult mai temperate. Insula sufera uneori daune semnificative cauzate de uragane. Clima Jamaicai sprijine ecosisteme diverse, cu o multitudine de plante si animale.

Cea mai mare parte a populatiei Jamaicai este de origine africana In ultimii ani, imigratia a crescut; in principal imigrantii provin din China, Haiti, Cuba, Columbia, si tarile din America Latina. In general, in Jamaica se vorbeste in dialect jamaican si in engleza. Limba oficiala a Jamaicai este limba engleza.

Desi o natiune mica, cultura jamaicana are o prezenta puternica la nivel mondial. Genurile muzicale reggae, ska, mento, rocksteady, dub, si, mai recent, dancehall si Ragga isi au originea in Jamaica.

Ca turist in Jamaica aveti posibilitatea de a va implica intr-o multitudine de activitati. Puteti urma unul dintre traseele pentru drumetii pana Blue Mountains si puteti practica aici alpinism la peste 2.100 m. Invaluit de ceata care da varfurilor sale o nuanta albastruie, Blue Mountains gazduieste mai mult de 200 de specii de pasari si 800 de specii de plante.

Vizitand capitala Kingston, este o idee buna sa vizitati Muzeul Bob Marley, fosta casa de studio a legendarului Bob Marley. Puteti lua parte la numeroase carnavaluri organizate pe strazile din Jamaica. Muzicieni si dansatori va vor incanta deopotriva. De asemenea, vizitati Columbus Park, un muzeu in aer liber, pentru a vedea relicve ale istoriei jamaicane. Inconjurat de padurea tropicala, Dolphin Cove in Ocho Rios va ofera posibilitatea de a interactiona si de a inota cu delfinii. Vizitati una dintre dintre cele mai frumoase gradini subacvatice, Montego Bay Marine Park, situata de-a lungul coastelor de nord vest unde veti putea vedea o multime de pesti tropicali multicolori. Aceste activitati si multe altele, le puteti face atunci cand vizitati Jamaica, obtinand in acest fel o vacanta de neuitat.