Informatii utile Jamaica

Date generale


Capitala: Kingston
Moneda: Dolar jamaican (JMD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -05:00
Religie: Crestini (77.2%), Alte religii (22.8%)

Jamaica este recunoscuta pentru


plaja
pescuit
snorkeling
relaxare
golf
cascada
biserici

Cand este indicat sa vizitati Jamaica
Cu vremea ireal de blanda pe tot parcursul anului, Jamaica este o destinatie turistica recomandat de vizitat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, sezonul de varf incepe la mijlocul lunii decembrie si tine pana la mijlocul lunii aprilie. Hotelurile percep cele mai mari preturi in aceasta perioada de iarna. Rezervarile pentru vacantele din timpul iernii trebuie facute cu pana la 3 luni in avans.

Temperaturi medii lunare in Jamaica

In afara sezonului (incepand cu mijlocul lunii aprilie pana la mijlocul lunii decembrie), tarifele hoteliere sunt reduse uimitor (cu 20 % - 60 %). In plus, biletele de avion si camerele pentru cazare sunt mult mai usor de gasit in aceasta perioada.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine usoare din bumbac si incaltaminte confortabila. Un hanorac va va fi necesar in timpul serilor. Impermeabilele sunt un accesoriu util pe tot timpul anului. Nu uitati aparatul de fotografiat pentru a imortaliza cele mai speciale momente ale vacantei si cele mai indedite obiective turistice.

Shopping in Jamaica

Produsele locale, artizanatul si chilipirurile duty-free sunt doar cateva dintre motivele pentru care se merita sa mergeti in magazine. Jamaica este renumita pentru finetea tesaturilor, broderii, matase de screening, woodcarvings si picturi in ulei. Specialitatile jamaican includ si romul. De asemenea, la nivel local sunt vandute jeleurile cu piper, gemuri, cafea Blue Mountain, sosurile calde si condimentele.

Exista, de asemenea, un popular atelier Quaker specializat in mobilier de rachita, covorase si alt mobilier tropical, la Village Highgate in munti. De la centrul In-Craft este posibil sa se cumpere covoare realizate la comanda.

Cea mai faimoasa piata a produselor de pe insula este Market Coronation, Kingston. Alte piete demne de vizitat sunt Linstead Market, Sf. Ecaterina, Brownstown Market, Sf. Ana, Piata Savanna, Westmoreland si Albert George Market, Falmouth.

Viza turistica pentru Jamaica

Pentru a merge in vacanta in Jamaica veti avea nevoie de o viza de intrare. Pentru a obtine o viza aveti nevoie de un pasaport valabil cel putin 6 luni de la data la care va veti intoarce, un voucher care sa ateste faptul aveti unde locui pe perioada sederii, un bilet de avion tur-retur si o taxa de 27 de dolari pe care o veti achita la iesirea din tara.