Ghid turistic Kingston (JM)

Recomandat pentru: gastronomie, viata de noapte, alte atractii

Despre Kingston (JM)

Kingston este capitala si cel mai mare oras din Jamaica. Acest oras este situat pe coasta de sud-est a insulei. Cea mai mare parte a populatiei din Kingston este de origine africana. Orasul a fost fondat in iulie 1692 ca un loc pentru refugiati si supravietuitorii cutremurului din 1692 care a distrus Port Royal.

Kingston este inconjurat de Muntii Blue, Red Hills, Long Mountain si Portul Kingston. Orasul are un climat tropical, de fapt, un climat tropical umed si uscat, caracterizat de un sezon umed din mai pana in noiembrie, care coincide cu sezonul uraganelor, si un sezon uscat din decembrie pana in aprilie.

Din punct de vedere economic, Kingston are un rol central in economia Jamaica. Marea majoritate a activitatilor economice se desfasoara in cadrul Kingston, iar cele mai multe ministere se afla in oras. Multe conglomerate multinationale si institutii financiare au sediul in si in jurul Zonei Metropolitane Kingston.

In oras exista o mare varietate de biserici crestine. Cele mai multe sunt protestante, o mostenire din timpul colonizarii britanice. De asemenea, un alt gen de relaxare, altul decat relaxarea spirituala, il puteti obtine in parcurile din oras. Orasul Kingston are parcuri care adesea gazduiesc diverse evenimente si festivitati. Cele mai populare parcuri sunt: Emancipation Park, Hope Gardens, Devon House, Parcul National al Eroilor, St William Grant Park si Mandela Park.

Turistii pot alege sa mearga la Liguanea Club, un club de agrement dedicat clasei superioare, situat pe Bulevardul Knutsford, care detine peste 35 de acri de teren, inclusiv fostul Liguanea Park acum numit Emanciparea Park.

Gradina Botanica din Kingston gazduieste multe specii exotice de plante. De-a lungul anilor, ravagiile facute de uragane au dus la pierderea unui numar semnificativ de specii. Tot aici puteti vizita si o gradina zoologica.

Kingston are 32 de situri de patrimoniu declarate de Jamaica National Heritage, intre acestea se numara: Scot's Kirk Church, Coke Methodist Church, East Queen Street Baptist Church, Holy Trinity Cathedral, Kingston Parish Church, St. Peter's Church, Wesley Methodist Church, Fort Charles, Port Royal Forts, Port Royal, Rockfort Spa, Admiralty Houses si Gordon House.

Pentru a ajunge in Kingston cautati un zbor catre Aeroportul International Norman Manley.

Kingston (JM)