Ghid turistic Mandeville

Despre Mandeville

Mandeville este un oras situat in Jamaica, la o altitudine de 628 metri. Orasul a fost stabilit in 1816 si numit dupa Viscount Mandeville, fiul cel mare al ducelui de Manchester, o perioada de timp guvernator in Jamaica. Multe dintre cladirile originale existente in acea perioada in oras pot fi vazute inca. Cea mai veche locuinta este o casa parohiala construita in 1820.

In centrul orasului veti putea vedea o piata, biserica parohiala si un turn cu ceas. In suburbiile orasului multe case mari au fost construite la intoarcerea rezidentilor din America de Nord si Regatul Unit.

Mandeville este un important centru comercial; de asemenea, acest oras gazduieste Universitatea din Caraibe o institutie adventista de invatamant superior.

Multe dintre cele mai vechi companii din Jamaica si-au inceput activitatea in Mandeville. Intre acestea se numara Mandeville Hotel, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Caraibe. Clubul sau de golf, fondat ca Manchester Golf Club in 1868, a fost primul teren de golf din Caraibe. Prima "Biblioteca libera" din Jamaica a fost infiintata in acest oras in 1938, si este cea mai veche biblioteca parohiala.

Mandeville