Ghid turistic Negril

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, relaxare, gastronomie

Despre Negril

Negril este un oras-resort mic, localizat in doua parohii jamaicane: Westmoreland si Hanover. Pentru a ajunge in Negril este necesar sa faceti o calatorie cu avionul pana la Aeroportul International Sir Donald Sangster din Montego Bay. De acolo veti ajunge in Negril in aproximativ o ora.

Negril este un oras faimos pentru cei peste 6 km si jumatate de plaja cu nisip alb, dar si pentru cei peste 3 km de zona stancoasa. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Jamaica, avand o atmosfera mai relaxata decat Montego Bay fiind mai popular printre turisti decat Ocho Rios. Plajele de acolo au probabil cea mai limpede si calda apa din cate ati intalnit vreodata. Veti fi uimiti de distanta pe care o veti putea parcurge in larg pana cand apa va va ajunge la gat. Cat timp va aflati pe plaja puteti lua o nuca de cocos verde, direct din copac, pentru a va racori cu sucul ei, care se serveste chiar din fruct.

Va recomandam o vizita la Rick’s Cafe, cunoscuta pentru faptul ca este construita pe o stanta, de unde turistii curajosi pot face cliff diving, adica pot sari de la inaltime in apa. In timpul uraganului Ivan, cafeneaua s-a prabusit in apa, insa a fost reconstruita, acum fiind mai mare ca niciodata. Unele publicatii o plaseaza in top 10 cele mai bune baruri din lume.

Pentru cumparaturi puteti merge la targurile artizanale de la marginea orasului, un loc excelent de unde puteti achizitiona suveniruri. Vanzatorii sunt dispusi sa negocieze, mai ales daca veti cumpara mai multe lucruri. Puteti plati cu dolari americani tot ce cumparati.

Negril