Transport Jamaica

Air Jamaica Express executa zboruri regulate intre statiunile principale, cu zboruri de la Kingston la Montego Bay, intre Kingston si Ocho Rios, si intre Montego Bay si Ocho Rios. International Air Link opereaza, de asemenea, un zbor de transfer intre Montego Bay si Negril.

Reteaua de drumuri din Jamaica acopera intreaga insula si este formata din cca 21.000 de km de drumuri. Inchirierea unei masini sau a unui scuter este o modalitate buna de a vedea insula. Drumurile sunt impartite in autostrazi, drumuri principale A si drumuri secundare B. Firmele de inchirieri auto pot fi gasite in marile orase, hoteluri si aeroporturi si cele mai multe ofera kilometraj nelimitat. Conducatorii auto trebuie sa aiba varsta de 25 de ani sau mai mult, permis de conducere valid din alta tara si un card de credit valabil.

La taxi, tarifele sunt pe masina, nu per pasager. Tarifele ar trebui sa fie afisate in interiorul taxiului, dar se adauga 25%, daca veti calatori dupa miezul noptii.

Kingston opereaza un serviciu de autobuz. Cel mai popular mijloc de transport in capitala si alte orase majore este cel de maxi-taxi.

Servicii de feribot ruleaza intre cateva puncte de destinatie selectate de pe insula. Exista un catamaran rapid intre Kingston si Port Royal. Kingston este cel mai mare port al insulei.