Ghid turistic Akita

Recomandat pentru: gastronomie, natura, alte atractii

Despre Akita

Poate ca va este cunoscuta rasa canina Akita sau poate ca ati auzit vorbindu-se despre acest oras ca un loc friguros si cu o universitate foarte buna. Cert este ca acest oras este unul pe care fiecare turist curios ar dori sa il viziteze.

Situat in regiunea nordica Tohuku, din Japonia, Akita este un oras ce se afla pe insula principala a Japoniei. Acesta acopera o suprafata de aproximativ 905 kilometri patrati, avand un numar de 324.000 de locuitori.

Desi orasul modern este relativ recent, fiind construit in anul 1889, cel vechi dateaza inca din Evul Mediu, atunci cand clanurile Satake si Ashina s-au stabilit in aceasta zona. Perioadele istorice din Japonia sunt in numar de patru, fiind denumite Edo, Meiji, Showa si Heisei. Documentele arata ca Akita dateaza inca din perioada Edo, marturie a acestui fapt stand castelul Kubota, in jurul caruia s-a construit orasul, inca din anul 1604.

Devastat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, acesta a fost reconstruit pana in 1997, fiind denumit, atunci, centru al Japoniei. In 2001, aici au fost tinute Jocurile Olimpice, ceea ce a constituit o adevarata rampa de lansare pentru economia orasului.

Acest oras este strabatut de 3 rauri – Omono, Asahi-kawa si Iwami-kava, dar si de un canal, numit Akita-Unga. Este inconjurat de 7 orase, suficient de mari incat sa ofere turistului numeroase atractii.

Clima din Akita este una umeda subtropicala, ceea ce isneamna ca iernile de aici sunt foarte reci si umede, motiv pentru acre si rasa de caini ce a luat nastere aici are blana foarte deasa. Datorita localizarii sale pe coasta, langa Marea Japoniei, ninsorile sunt foarte puternice si abundente, iar verile sunt foarte calduroase, insa umede. De aceea, este indicat ca turistii sa nu viziteze acest oras in perioada Decembrie – Martie, atunci cand zapada poate atinge si 409 cm!

De remarcat, in acest oras, este Festivalul Akita Kanto, care are o istorie de 350 de ani si care este unul dintre cele mai reprezentative evenimente de vara din Japonia. In cadrul acestuia, participantii din intreaga lume vor cara, pe barbie, bare de metal lungi de 15 metri, de care sunt atarnate nu mai putin de 230 de lanterne. Acest tip de festival a fost adoptat si de alte tari, deschizand, in 2001, Jocurile Olimpice.

In acest oras, exista 7 universitati, astfel incat exista o viata preponderent studenteasca. De aceea, ca si turist in orasul Akita, nu veti avea ocazia sa va plcitisiti si veti fi inconjurat de multa veselie si energie, dar si de numeroase activitati la care puteti participa.

Akita