Ghid turistic Beppu

Recomandat pentru: atractii inedite, divertisment, puncte de interes

Despre Beppu

Situat pe insula Kyushu, orasul Beppu apartine prefecturii Oita, fiind situat la estul golfului cu acelasi nume. Acesta are o populatie de 120.000 de locuitori si se intinde pe o suprafata de 125 de kilometri patrati.

Fondat in anul 1924, acest oras este amplasat inre munti si mare, ceea ce il face deosebit din punct de vedere turistic, oferind vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de peisaje deosebite. Este faimos pentru verile fierbinti, numite, in japoneza, onseen. Acesta are 8 puncte geotermale fierbinti, adeseori numite „Cele 8 iaduri din Beppu”, 6 dintre acestea fiind situate in districtul Kannawa, iar 2 in Shibaseki. Orasul este divizat in 8 zone, numite Beppu Hatto.

Maratonul anual Beppu – Oita este un eveniment ce atrage, si el, un numar mare de turisti, inca din anul 1952, atunci cand a fost tinut prima oara.

Printre atractiile turistice ce pot fi intalnite in orasul Beppu, nu trebuie sa ratati lacul Shidaka, situat la o altitudine de 600 de metri, Cascada Otobaru, din zona muntoasa a orasului, in jurul careia s-a construit un parc de distractie sau Parcul Maimutelor Takasakiyama, unde veti putea vedea peste 1500 de macaci.

In Beppu nu se gasesc doar izvoare termale, dar si cateva plaje amenajate, asa cum este Beppu Kaihin Sunayu, Ashiyu, care se afla la doar 15 minute de mers pe jos de statia de autobuz Beppu. De asemenea, amintim si parcul cu acelasi nume, situat in centrul orasului.

La sfarsitul lunii Iulie, aici se tine cel mai mare foc de artificii din Oita, in cadrul caruia peste 5000 de focuri sunt trase de pe barcile din Golful Beppu. O data la 3 ani, in acest oras are loc un festival de arta, la care vin participanti din intreaga lume. De asemenea, va recomandam sa mergeti la unul dintre meciurile echipei de baschet locale.

Daca doriti informatii aditionale pentru turisti, trebuie sa stiti ca in Beppu exista 3 oficii ale Biroului de Informatii pentru Turisti, care sunt deschise intre orele 9 dimineata si 17, toate oferind acces la internet gratuit, prin Wi-Fi.

Puteti sa va plimbati si pe jos in Beppu, insa, pentru a ajunge la izvoarele termale, s-ar putea sa fie destul de greu facand acest lucru. Exista, insa, un sistem de transport pentru turisti. Plecarile se fac de la JR Beppu, aici existand si unul dintre birourile mai sus mentionate pentru turisti. Un tichet care garanteaza calatoria pe orice linie, pentru turisti, costa aproximativ 900 yeni si este valabil o zi.

Orele de vizitare ale cele 8 „iaduri” sunt intre 8 dimineata si 5 seara, pretul de vizitare al tuturor fiind de aproximativ 2000 de yeni. Cumparate separat, pretul de intrare pentru fiecare este de 400 yeni. Daca veti cumpara tichetul de autobuz pentru o zi, veti primi o reducere de 200 de yeni la pretul total de vizitare al lor. Mai multe informatii puteti primi la Biroul pentru Turisti din statia JR Beppu.

Beppu