Ghid turistic Fukuoka

Recomandat pentru: puncte de interes, shopping, arhitectura, gastronomie, panorama, simbol turistic, situri religioase

Despre Fukuoka

Fukuoka este capitala prefecturii cu acelasi nume si cel mai mare oras al insulei Kyushu, din Japonia. Un oras modern, acesta are preponderent constructii noi.

In mod normal, Fukuoka este impartit in doua orase mai mici – Fukuoka si Hakata – de catre raul care trece prin centrul sau, insa, incepand din anul 1889, acestea s-au unit din punct de vedere politic sub un singur nume. Totusi, statia de tren principala poarta, inca numele celui de-al doilea, asa cum se intampla si in cazul portului.

Tot din aceasta cauza, in Fukuoka exista doua centre, primul fiind situat in Hakata, iar cel de-al doilea in Tenjin. In cea din urma locatie puteti gasi un Birou de Informatii pentru turisti, sub statia Nishitetsu Fukuoka, in fata Mitsukoshi. Totusi, el este oarecum nefolositor, daca nu cunoasteti japoneza, caz in care va trebui sa va indreptati spre Rainbow Plaza, pe care il veti gasi la etajul opt al cladirii Inter Media Station.

Orasul Fukuoka este un bun punct de plecare daca sunteti turist in Japonia pentru prima oara. Datorita modernitatii sale, nu este greu accesibil pentru straini, fapt care va va ajuta sa va acomodati cu limba si obiceiurile japoneze. De aici, aveti transport spre aeroport, dar si spre Tenjin, Hakata, Nishijin si Meinohama. Principala statie din acest oras este Sanyo Shinkansen, acesta fiind si locul unde se termina linia Sanyo Shinkansen, care face legatura cu Kagoshima.

Orasul Fukuoka are trei linii de metro. Pretul pentru tichetul pentru o zi costa 600 yeni, in timp ce pentru wekeend si unele sarbatori ajunge la 500 yeni. Autobuzele – Nishitetsu, sunt mai ieftine, insa, daca nu vreti sa va plimbati toata ziua. Pretul pentru o calatorie este de aproximativ 100 de yeni.

In zona Gion veti vedea cateva temple budiste si constructii istorice, asa cum este si Kushida, care dateaza din secolul al VIII-lea. Aici este locul de pornire pentru festivalul Gion – Yamakasa, in care este plimbat un Buddha facut din lemn, care are o inaltime de 10 metri.

In parcul Tenjin Chuo veti putea vedea cladirea ACROS, in care, in fiecare zi, pana la ora 4 dupa-amiaza, veti putea vizita gradina de pe acoperis si veti vedea o panorama deosebita a orasului.

La nord de strada Oyakuko se afla un loc in care veti putea gusta din mancarea traditionala a acestui loc, daca ergeti in Nagahama. Daca doriti o experienta autentica japoneza, atunci acest loc nu trebuie sa lipseasca de pe lista obiectivelor pe care le vizitati.

La fel se intampla si in cazul parcului Ohori. Langa acesta, se afla parcul Maizuru, unde puteti vedea ruinele castelului Fukoka si de unde puteti vedea, de asemenea, o panorama frumoasa a orasului.

Top obiective turistice Fukuoka

Complexul Canal City din Fukuoka
Complexul Canal City din Fukuoka

Unul dintre cele mai mari malluri din oras, Canal City, atrage zilnic un numar mare de turisti dar si localnici. Un adevarat paradis al pasionatilor de...

Turnul Fukuoka
Turnul Fukuoka

Litoralul Momichi este locul care strange cu predilectie un mare numar de turisti aflati in cautarea unor locuri interesante din Fukuoka. Faleza este elegant...

Centrul Comercial Hawks Town din Fukuoka
Centrul Comercial Hawks Town din Fukuoka

Cel mai mare mall din Fukuoka este denumit sugestiv Hawks Town. O galerie comeciala cu numeroase magazine, dar si o multime de restaurante cu maniuri dintre...

Templul Shofuku din Fukuoka
Templul Shofuku din Fukuoka

Unul dintre cele mai vechi temple zen din Fukoaka, Shofuku a fost infiintat la sfarsitul secolului XII de catre Eisai Zenji, cel care a introdus credinta...

Fukuoka