Ghid turistic Fukuyama

Recomandat pentru: -

Despre Fukuyama

Situat in prefectura Hiroshima, orasul Fukuyama se afla la aproximativ 25 de minute distanta de Hiroshima, o ora de Osaka si o ora jumatate de Fukukoka. Exista trenuri care ii asigura conexiunea cu toate acestea, dar si cu Nagoya, Tokyo si Kyoto.

Turistul ajuns aici are un numar mare de obiective turistice la indemana, pentru vizitare, asa cum sunt si Templele Myooin si Bingo Kokubunji, Castelul Fukuyama sau Muzeul Drepturilor Omului si al Pacii. Orasul Fukuyama are si o gradina zoologica proprie, care poarta acelasi nume. Alte obiective turistice interesante sunt Muzeul de Istorie Hiroshima si Muzeul Folcoloric al orasului Kannabe.

Castelul Fukuyama a fost cel care a si pus bazele acestui oras, acesta apartinand Hanului Bingo-Fukuyama, din perioada Edo. Construit pe un deal, in anul 1619, acesta a trebuit sa fie reconstruit in anul 1966, deoarece a fost distrus de cel de-al Doilea Razboi Mondial si multe dintre decoratiunile sale au fost furate, in timp ce cladirile adiacente au fost daramate.

La 30 de minute de mers de statia de autobuz JR Fukuyama, se afla Tomonoura, un port antic al marii Seto. De aici, puteti vedea insulele si puteti gusta faimosul lichior Homeishu, care este facut in zona Tomo, de peste 1000 de ani. Exista, aici, patru distilerii care va permit accesul si va ofera spre degustare aceasta licoare. Puteti degusta lichiorul la una dintre cele doua cafenele de langa Far.

De la Tomonoura, puteti lua feribotul pana in Sensui Jima, contra unei sume modice de 240 yeni. Aceasta este o insula mica in care veti gasi doua hoteluri cu o arhitectura specific japoneza. O plimbare poate fi facuta pe malul acestei insule, aici fiind recent construita o alee de piatra deosebita, ca si aspect. Pe aceasta insula puteti face hiking, pana spre amiaza sau plaja. Totusi, daca petreceti o zi intreaga pe aceasta insula, va recomandam sa aveti cu dumneavoastra o gustare, deoarece nu veti gasi de unde sa cumparati.

In Getakobo veti gasi un magazin care vinde incaltari traditionale japoneze, facute din lemn, manual, de unde puteti cumpara perechi pe masura dumneavoastra, atat pentru barbati, cat si pentru femei si copii. O pereche costa aproximativ 3000 de yeni, aceasta fiind asamblata sub ochii dumneavoastra.

De altfel, in Fukuyama veti gasi multe alte produse traditionale, aici fiind un important centru de fabricare al acestora, vital pentru Hiroshima. Le puteti gasi in centrele comerciale, asa cum sunt Tenmaya, Lotz si Ito Yokado.

In luna Mai, aici se tine un Festival al Trandafirilor, acesta fiind si simbolul acestui oras. In districtele Matsunaga, binecunoscute pentru Tomo-no-Ura si produsele Geta, se organizeaza un spectacol al pescarilor, in aceasta perioada.

Kusado Sengen este un sit arheologic descoperit pe raul Ashida, care, de asemenea, merita atentia turistilor.

Fukuyama