Ghid turistic Hakone

Recomandat pentru: galerii de arta, izvoare termale, alpinism, vulcan, natura, peisaje

Despre Hakone

Oras situat in districtul Ashigarashimo, din prefectura kanagawa, Japonia, Hakone are o populatie de doar 13.492 locuitori, care locuiesc pe o suprafata totala de 92.82 kilometri patrati. Acest oras a fost numit parc geologic, de catre UNESCO.

Hakone a fost, pentru foarte mult timp, unul dintre cele mai populare resorturi ale Japoniei, datorita izvoarelor termale de aici. astazi, mai mult de 10 astfel de izvoare ofera apa fierbinte pentru numeroasele case de vacanta din aceasta regiune.

Yumoto, situat chiar la intrarea in acest oras, langa Odawara, este cel mai faimos izvor termal din regiune. Acesta are o istorie lunga si unica, dar si o apa de calitate inalta. Un numar mare de bai si guri de captare sunt amenajate. Cele mai multe se gasesc in jurului Lacului Ashi si pe dealurile din Hakone.

Turistii se pot bucura de o baie in apele termale prin vizitarea bailor publice sau in ryokan-uri. Multe ryokan-uri isi deschid baile nu doar turistilor cazati la ei, insa si pentru oricine doreste. In timp ce cei care raman peste noapte pot sa foloseasca aceste bai gratuit, vizitatorii trebuie sa plateasca o taxa de intrare cuprinsa, de obicei, intre 500 si 2000 de yeni.

Muzeul in Aer Liber Hakone (Hakone Cho¬ćkoku No Mori Bijutsukan), reuseste, cu succes, sa creeze o balanta armonioasa intre natura si arta, prin expunerea unui numar mare de sculpturi, in mijlocul plantelor frumos amenajate. Acestea, impreuna cu frumoasele imprejurimi si imaginea muntilor, vor oferi turistului un prilej deosebit de relaxare.

Pe langa sculpturi, Muzeul in Aer Liber ofera si un numar de galerii interioare, care includ o colectie de picturi, sculpturi si obiecte din ceramica semnate de catre Picasso.

ÅŒwakudani este denumita zona din jurul unui crater creat de catre ultima eruptie a muntelui Hakone, care a avut loc acum 3000 de ani. Astazi, mare parte din aceasta zona este activa din punctd e vedere vulcanic, astfel incat, exista locuri in care veti vedea fum sulfuros. Izvoare termale si rauri fierbinti. In zilele fara ceata, din acest loc se poate vedea o imagine clara a muntelui Fuji.

La 10 minute distanta de Owakudani, veti vedea o zona cu guri de aerisire si piscinevulcanice. Aici puteti cumpara oua gatite in apa fierbinte naturala, ale caror coji sunt innegrite de sulf si despre care se spune ca pot prelungi viata cuiva cu pana la 7 ani!

Hakone Jinja – Altarul Hakone, se afla la baza muntelui cu acelasi nume, langa tarmurile lacului Ashi. Cladirile altarului sunt ascnse de padurea deasa, insa puteti vedea portile torii, care au o dimensiune remarcabila. Una dintre ele se afla in lac, iar celelalte doua dau in strada Moto-Hakone.

O carare va va conduce de la poarta torii pana la altar, unde, daca veti avea norocul sa prindeti ceata, veti vedea o imagine deosebita a cladirii principale. Un al doilea altar, Mototsumiya, insemnand in japoneza „altarul original”, se afla chiar langa Komagatake, unul dintre varfurile muntelui hakone. Este accesibil datorita traseelor montane bine intretinute.

Hakone