Informatii utile Japonia

Date generale


Capitala: Tokyo
Moneda: Yen (JPY)
Limba oficiala: Japoneza
Fus orar: GMT 09:00
Religie: Budisti (36.2%), Alte religii (63.8%)

Japonia este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
simbouri turistice
situri religioase
atractii inedite
divertisment
istorie

Cand este indicat sa vizitati Japonia

Primavara este un moment excelent pentru a vizita Japonia. Temperaturile subtropicale din zonele de sud, cum ar fi Okinawa, sunt moderat calde. Primavara este, de asemenea, timpul in care localnicii iau efectiv cu asalt parcurile publice pentru a merge la un picnic sub ramurile de ciresi, cu scopul de a vizualiza culorile roz minunate. In partile de sud ale Japoniei, florile incep sa infloreasca in luna martie, in zonele centrale, in aprilie, iar in partea de nord, in luna mai.

Japonia este cunoscuta pentru verile excesiv de calde si umede nu doar in insulele subtropicale. Vara, intre iunie si septembrie, variaza de la cald la foarte cald, cu un nivel ridicat de umiditate in multe regiuni. Taifunuri, sau cicloane tropicale, cu vanturi puternice si ploi torentiale lovesc de multe ori Japonia in august si septembrie, dar se pot produce si prin mai-octombrie. Taifunurile puternice afecteaza de multe ori sistemele de transport, cauzand oprirea serviciilor de transport feroviar si aerian, si alunecari de teren in zonele rurale.

Toamna este un moment ideal pentru a vizita Japonia, deoarece temperaturile din intreaga tara sunt placute. Multe parcuri din Japonia si versantii pitoresti au un peisaj superb cu frunze care isi schimba culoarea.

Temperaturi medii lunare in Japonia

Deoarece climatul din Japonia este atat de variat in timpul sezonului de iarna, acest anotimp poate fi un moment bun pentru a vizita diferite regiuni ale tarii, in functie de gustul dumneavoastra. Daca preferati vremea mai calda si iarna este singurul anotimp in care puteti vizita tara, mergeti pe una dintre insulele din sud, cum ar fi Okinawa, unde este mai cald si unde puteti practica scufundari, inot, surfing, pescuit si bai de soare. Daca va plac sporturile de iarna, mergeti pe insula Hokkaido, un paradis pentru schiori si impatimitii de snowboarding. Partea centrala a tarii, unde se afla Tokyo, are temperaturi mai scazute si ninsori ocazionale, dar temperatura este, de obicei in jurul valorii de 30 si 40 de grade F, iar zapada este rareori semnificativa.

Ce sa luati in bagaj

In Japonia este necesar sa purtati haine usoare din bumbac pe tot parcursul verii, in cele mai multe zone. Pentru a evita insolatia si arsurile solare este recomandabil sa purtati o palarie. In functie de regiunea in care veti merge este bine ca pentru primavara si toamna sa fiti pregatiti cu haine care sa va asigure si confort termic. O haina impermeabila va va fi utila in timpul sezonului ploios in iunie si iulie. Haine mult mai groase va sunt necesare in munti pe tot parcursul anului.

Shopping in Japonia

Cei care vor sa faca cumparaturi din Japonia, vor gasi aici un amestec de bunuri si tehnici sofisticate, in special in marile magazine universale, care sunt de obicei situate in apropiere de statiile de tren si cartierele comerciale.

Magazinele, care sunt organizate mai mult ca niste expozitii, au aproape intotdeauna personal extrem de atent si foarte bine pregatit. Magazinele de specialitate mai mici, care vand produse traditionale si dateaza poate ca afaceri, de sute de ani, ofera, de asemenea, o experienta unica de cumparaturi si un nivel ridicat de servicii.

Achizitiile speciale includ kimonouri, mingei (mestesuguri locale, inclusiv zmee si jucarii populare), matase, ventilatoare, articole religioase, cum ar fi Shinto si artefacte budiste, felinare de hartie, ceramica si echipamente electronice.

Magazinele de suveniruri sunt omniprezente. Fanii culturii populare japoneze vor putea achizitiona cele mai noi produse de moda. Magazinele practica reduceri semnificative vara (iunie-iulie) si iarna (decembrie-ianuarie).

Scutirile fiscale sunt disponibile in magazinele duty-free autorizate. Anumite elemente care costa mai mult de 10.000 de yeni sunt scutite de impozite.