Ghid turistic Joetsu

Recomandat pentru: -

Despre Joetsu

Orasul Joetsu este localizat in prefectura Niigata, Japonia. Populatia, conform recensamantului din 1 iunie 2011, este de 205.521 mii de locuitori cu o densitate de 211 persoane pe kilometru patrat, orasul avand o dimensiune de 973.23 de kilometrii patrati. Deci nu va faceti griji, nu va fi o aglomeratie foarte mare precum in Tokyo, plimbarile vor fi calme si relaxante, nu agitate in speranta ca veti gasi un culoar pe unde sa va puteti deplasa.

Jeotsu a fost fondat pe data de 29 aprilie, 1971 cand 2 orase ( Takada si Naoetsu) au fost cosolidate, iar dealungul timpului, Joetsu s’a marit, luand sub aripa sa mai multe orase si sate.

Climatul este subtropical umed, verile fiind calduroase, dar musonii aduc deseori ploi abundente, iar pe perioada iernii, zapada tinde sa se topeasca foarte repede.
Pentru a ajunge in Joetsu, veti avea nevoie sa folositi trenul, gara Naoetsu fiind un nod ce leaga mai multe orase importante intre ele, printre care si Tokyo.

Odata ajunsi in Joetsu, puteti calatori cu feribotul pentru a ajunge de la portul Naoetsu, (de retinut faptul ca atat gara cat si portul au acelasi nume, Naoetsu) pentru a ajunge la portul Obi ce este situat pe insula Sado, o locatie ce trebuie vizitata neaparat daca aveti ocazia. Acolo, va veti bucura de o priveliste superba, fiind o zona rustica, cu zone nepopulate, va puteti bucura de linistea si calmitatea oferita de aceasta. Pe aceasta insula aveti si zone amenajate special pentru camping daca doriti sa va petreceti o noapte cu cortul.

Ceea ce e cu adevarat de remarcat la Joetsu este privelistea florilor de cires specifici Japoniei. Acum aproximativ 100 de ani, au fost plantati peste 2000 de astfel de copaci de catre veteranii acestei zone. Parcul Takada va poate oferi o priveliste unica, si puteti sa va bucurati de ea plimbandu-va cu barca pe lacul din parc. De atlfel, acesti copaci se regasesc si pe strada Sakura unde luminile face ca totul sa para un vis.

De retinut este faptul ca cea mai buna perioada de vazut aceasta splendoare este de la inceputul lunii aprilie si pana spre mijlocul ei. In aceasta perioada, se tine si festivalul Hanami, unde, pe langa privelistea iesita din comun, va puteti bucura si de diferite sortimente de mancare japoneza de la standurile prezente, sortimente cum ar fi yakitori, yakisoba sau takoyaki.

Daca vreti sa vizitati acest oras, va promitem ca nu veti fi dezamagiti!

Joetsu