Ghid turistic Kagoshima

Recomandat pentru: parcuri, delfini, vulcan, galerii de arta, gastronomie, izvoare termale

Despre Kagoshima

Daca va decideti sa vizitati acest oras, nu veti avea nici un motiv sa regretati calatoria facuta. In cazul in care va place cultura japoneza, va informam ca asupra acestui oras se abate o puternica influenta a istoriei acestei tari.

Kagoshima este capitala prefecturii cu acelasi nume si este situata pe insula Kyushu. Acest oras dispune de aeroportul Kagoshima in care puteti ajunge din multe orase mari ale Japoniei, iar de aici aveti diferite optiuni daca doriti sa ajungeti la Okinawa si insulele inconjuratoare.

Puteti vizita parcul Ishibashi unde aveti un muzeu, cat si 3 poduri de piatra masiva ridicate la sfarsitul secolului XIX. Aveti si muzeul Meiji Ishin unde vi se ofera detalii asupra istoriei acestui loc.

De asemenea, orasul Kagoshima dispune si de o gradina botanica unde puteti vedea plante tropicale din intreaga lume.

Vulcanul activ si foarte temperamental din Kagoshima poate reprezenta, deopotriva, un motiv de teama dar si un obiectiv turistic foarte interesant. Numele sau este Sakurajima si poate fi vazut printr-o calatorie ce dureaza cateva minute cu feribotul. Va recomandam sa nu va imbracati in alb, in aceasta calatorie, in special daca veti avea curajul sa va apropiati de el.

Din portul din apropierea vulcanului puteti merge pe jos pret de 15 minute, pentru a vedea Yunohira, de unde veti avea o panorama superba asupra intregii zone. Exista, de asemenea, si alte astfel de locuri inalte, insa acesta este cel mai indicat. Aduceti-va, totusi, aminte, ca turistilor le este interzis sa se apropie la mai mult de 2 kilometri de crater, deoarece vulcanul este unul activ!

Un alt obiectiv turistic foarte interesant din Kagoshima este si castelul Tsurumaru, care a apartinut clanului Shimazu, cel care a guvernat domeniul Satsuma pana la perioada de restauratie Meiji. Din pacate, el a fost distrus in timpul rascoalei Satsuma, insa tot reprezinta o imagine foarte interesanta de vazut. Veti putea vedea, aici, si Reimeikan.

Alte obiective turistice din acest oras sunt: Remeikan, reprezentand Muzeul de cultura al prefecturii Kagoshima, Gradina Sengan’en, Acvariul Orasului si Cimitirul Nanshu, un loc deosebit, daca nu vi se pare o atractie morbida.

Kagoshima