Despre Kyoto

Vreti sa vizitati Kyoto? E o alegere inteleapta, dar trebuie sa va faceti mult timp pentru a va putea bucura cu adevarat de el, si intotdeauna sa aveti la voi o harta. Kyoto este un oras imens, si a fost capitala Japoniei pentru aproape 1000 de ani.

Fiind un oras atat de mare, a fost impartit in 5 districte, districtul Central, districtul Nord, districtul Sud, districtul Arashiyama (in vest), si districtul Higashiyama (in est). Kyoto este situat in muntii Honshu, iar dat fiind faptul ca a fost capitala pana in 1868, aici regasim o vasta cultura japoneza, desi era moderna incepe incetul cu incetul sa acapareze intregul oras. Dar nu va lasati descumpaniti, cele mai importante zone istorice din Kyoto sunt la locul lor si deschise vizitatorilor.

Pentru a reusi sa vizitati toate atractiile turistice specifice ale acestei zone, puteti cumpara o harta a orasului din gara, aeroport, dar si prin oras la diferite tarabe. Ca sa va faceti o idee despre numarul siturilor istorice din acest oras, o sa va prezentam cele mai importante, aceastea fiind: Kinkaku-ji, Ryoan-ji, Ninna-ji, Kozan-ji, altarul Shimogamo si altarul Kamigamo in nordul Kyoto; castelul Nijo, Nishi Hongan-ji, To-ji in centrul orasului Kyoto; Kiymizu-dera si Ginkaku-ji in estul Kyoto; Tenryu-ji si Koke-dera in vestul Kyoto, iar in sudul Kyoto avem Daigo-ji. Si asta nu e tot, orasul mai contine zeci de locatii istorice in afara de cele enumerate mai sus.

Pe langa siturile istorice, de asemenea in Kyoto mai gasim si numeroase locatii impanzite de copaci specifici acestei zone cu flora roz ce va poate oferi niste momente absolut memorabile.

Dar pentru a va face viata mai simpla, exista diferite zone unde puteti merge, iar constra-cost o persoana va fi ghidul vostru turistic prin intregul oras, pretul turului 2000 yeni pentru adulti, 1000 yeni pentru adolescenti, iar pentru copii sub 13 ani este gratis.