Ghid turistic Nagasaki

Recomandat pentru: arhitectura, simbol turistic, situri religioase, puncte de interes, atractii inedite, divertisment, plimbari in aer liber

Despre Nagasaki

Nagasaki este capitala prefecturii cu acelasi nume, situat pe insula Kyushu, Japonia. Portul Nagasaki a fost singurul port in care aveau voie sa intre vapoare straine. Chiar si astazi, Nagasaki arata influenta multor culturi asupra orasului, precum Olanda,Portugalia sau China.

Pe data de 9 august 1945, la trei zile de la bomba atomica de la Hiroshima, o alta bomba a fost aruncata in Nagasaki, ultima din categoria atacurilor cu bombe nucleare, omorand un total de 10.000 de oameni; 6 zile mai tarziu, Japonia s-a predat, terminandu-se oficial cel de-al doilea Razboi Mondial.

Gradina Glover – acesta este o colectie de case europene, construite pentru comerciantii si diplomatii straini, cand Japonia a fost deschisa catre lume. De asemenea, ofera o priveliste catre portul Nagasaki. Intrarea costa 600 yeni.

Sofuku-ji – a fost construit in anul 1629 de catre rezidentii chinezi din Nagasaki, acest templu este unul dintre cele mai bune exemple arhitecturale din dinastia Ming in lume. Chiar si in China sunt cateva cladiri care au supravietuit trecerii timpului si care prezinta arhitectura dinastiei Ming precum o face templul Sofuku-ji. Intrarea este 300 yeni. Iar lucrurile pe care o sa le vedeti acolo o sa va faca sa va doriti sa cunoasteti mai multe despre istoria civilizatiei japoneze.

Biserica Catolica Oura – construita in 1864 de catre misionarii francezi, este cea mai veche biserica ramasa in Japonia. Chiar daca nu mai este folosita ca biserica acum, inca ofera un aspect al secolului XIX.

Muzeul de arta prefectural – cladire construita de curand cu o vedere la debarcaderul Dejima. Intrarea la colectia permanenta moderna costa 400 yeni. Muzeul este cunoscut pentru gradina sa de pe acoperis, care este un lucru unic si ofera o priveliste spectaculoasa asupra taramurilor orasului.

Muzeul Bombei Atomice – o comemorare bine facuta a unuia dintre cele mai mari tragedii ale secolului XX. La sfarsitul turului muzeului o sa gasiti un argument puternic impotriva proliferarii nucleare. Cumparati-va niste inghetata dupa ce o sa iesiti de acolo – o sa aveti nevoie de ea. Intrarea este de 200 yeni.

Nagasaki