Ghid turistic Nagoya

Recomandat pentru: planetarium, muzee, parcuri, arhitectura, shopping, gastronomie, castele

Despre Nagoya

Nagoya este capitala si cel mai mare oras din prefectura Aichi, in Chubu, Japonia. Este al patrulea oras ca marime din Japonia dupa Tokyo, Yokohama si Osaka si unul dintre cele mai mari centre economice.

Clima orasului variaza foarte mult de-a lungul anului, cu temperaturi medii de la 4 grade celsius in ianuarie, la 27 grade celsius in august. Orasul este cunoscut pentru verile incredibil de umede si fierbinti precum multe orase din Japonia, cu temperaturi zilnice de 30 de grade. Pentru cei care nu suporta caldura chiar atat de bine, este recomandat sa viziteze Nagoya spre sfarsitul verii sau inceputul toamnei.

Aeroportul International Chubu, este al treilea aeroport principal din Japonia este pe o insula artificiala la o distanta de 30 de minute sud de centrul orasului. Facilitatile includ doua hoteluri, restaurante si o spa cu vedere la pista. Nagoya este centrul industriei de automobile. Strazile sunt mari si chiar si locatiile din centrul orasului sunt usor de ajuns cu masina. Din pacate, trenurile si autobuzele sunt mai putin convenabile decat in Tokyo sau Kansai, si mult mai scumpe.

Portul Acvariu din Nagoya este un acvariu imens oferind un numar variat de medii oceanice. Intrarea pentru adulti este de 2000 yeni.

Templul Toganji dateaza inca din secolul XVI. In acest templu se gaseste o statuie Buddha asezat si are multe legaturi cu religia Hindu. De asemenea, inauntru se afla si o cutie imensa de lemn, despre care se spune ca va curata pacatele facute in trecut daca este atinsa.

In fiecare an, Festivalul Verii Osu este tinut pe strazile de pe langa templul Osu Kanon. Ofera spectacole in aer liber, dansatori de strada, parade de samba braziliana si parade cosplay.

Pentru cazare puteti incerca hotelul Ann sau Toyoko Inn. Preturile pot varia de la 2500 yeni cel mai ieftin, la 346.500 yeni cel mai scump.

Nagoya