Ghid turistic Naha

Recomandat pentru: parcuri, snorkeling, shopping, acvariu, plaja

Despre Naha

Naha este capitala prefecturii Okinawa in Japonia si este orasul principal de pe insula Okinawa cu o populatie de peste 700.000 de oameni, mai mult de jumatate din populatia Okinawei.

Aeroportul Naha este cel mai mare aeroport din zona Okinawa si punctul central pentru zborurile internationale si interioare. O noua cale ferata a fost deschisa in anul 2003 si leaga aeroportul cu centrul orasului.Pentru a circula prin oras puteti lua trenul Naha care leaga aeroportul, orasul si castelul Shuri. Biletele costa 200-290 yeni depinzand de distanta pe care o parcurgeti sau puteti lua un abonament de o zi pentru 600 yeni. De retinut: Mai exista un aeroport Naha in Indonezia si nu trebuie confundat cu acesta.

Castelul Shuri – acest castel este fostul parlament al regatului Ryukyu, construit in stilul Okinawa. A fost distrus complet in Cel de-al Doilea Razboi Mondial, cladirea din prezent fiind reconstruita in anii 1958 si 1992. Daca doriti sa il vizitati cu un grup mai mare de 20 de persoane, aveti parte de un discount considerabil. Intrarea normala pentru adulti este 800 yeni, 600 yeni pentru liceeni, 300 yeni pentru elevi si gratuit pentru cei sub 5 ani.

Parcul Pacii – acest parc ofera o priveliste uimitoare a oceanului si are mai multe memoriale in aer liber incluzand Coltul de Piatra al Pacii format din pereti din granit in forma de valuri pe care sunt scrise numele celor care au murit pe front. Este un parc interesant.

Lumea Okinawa – atractia principala la acest parc tematic este pestera Gyokusendo lunga de 890 de metri cu niste forme interesante de stalactite si stalagmite. Pentru a vizita parcul trebuie sa platiti intrarea de 1200 yeni.

Daca doriti sa ramaneti peste noapte in Naha trebuie sa fiti atenti unde va cazati, in special daca cautati locuri mai ieftine pentru ca unele pot fi foarte murdare.

Hotelul Grace este o mica pensiune de familie, foarte ieftina, extrem de prietenoasa si curata. Casa Sora este ieftin si curat. Personalul cunoaste foarte putina engleza, dar sunt amabili si utili si va pot aranja calatorii prin Okinawa. Daca aveti ocazia sa participati la unul, nu ezitati.

Naha