Ghid turistic Niigata

Recomandat pentru: gastronomie, acvariu, shopping

Despre Niigata

Niigata este capitala prefecturii Niigata si cel mai mare oras de pe coasta Japoniei. Este situata la aproximativ 250 de kilometri de Tokyo, fiind o regiune cunoscuta pentru cresterea unei culturi de orez de calitate.

Niigata este ultima statie a liniei ferate Joetsu Shinkansen. Cele mai rapide trenuri ajung in 2 ore la destinatie si costa 10270 yeni doar dus. Shinkansen este de asemenea o cale rapida si eficienta de a ajunge in Niigata din Osaka, Kyoto si Kobe( calatoria dureaza 5 ore si aproximativ 22000 de yeni dus, cu o schimbare de trenuri in Tokyo).

O cale mai ieftina pentru a ajunge aici, din Tokyo, este sa luati Moonlight Echigo din Shinjuku, acesta parcurgand drumul in 6 ore, plecand din Tokyo noaptea si ajungand in Niigata dimineata devreme. Biletul costa 3910 yeni o calatorie, dar este mai popular in timpul sezonului Selshun 18 cand pretul poate scadea pana la 2000 yeni.

Orasul are un sistem de autobuze foarte bun, dar de asemenea, este usor de strabatut pe jos, din moment ce atractiile principale nu sunt departe una de cealalta.

Minatopia (Muzeul de istorie al orasului Niigata) este un muzeu de unde puteti invata despre cultura si istoria orasului. Intrarea este pentru adulti 300 yeni, 200 yeni student si 100 yeni pentru elevi.

Muzeul Nordic de Cultura a fost la inceput o casa de oameni bogati construita intre anii 1885-1887. Muzeul curprinde cateva cladiri si niste restaurante si cafenele. Colectiile de documente si arta includ picturi si sculpturi de cand a fost construita. Intrarea este 800 yeni pentru adulti si 400 yeni pentru copii.

Iar pentru cei mai dornici de aventura, Misakicho Chuo este un centru interior de distractii.

Pentru cazare puteti intreba la statiile de autobus din oras, iar acestia or sa va recomande niste hoteluri pentru tipul dumneavoastra de buget.

Niigata