Ghid turistic Okinawa

Despre Okinawa

Okinawa este una din cele 47 de prefecture ale Japoniei, un lant de insule la sud de continent. Numele inseamna ‘franghie in largul marii‘, o descriere destul de potrivita a acestei fasii lungi insulare dintre Japonia si Taiwan. Okinawa are clima subtropicala/ tropicala. Spre deosebire de alte insule subtropicale/tropicale precum Ogasawara si Amami, aici sunt zboruri frecvente din toate orasele majore ale Japoniei, ceea ce ajuta Okinawa sa fie una dintre cele mai mari destinatii turistice japoneze.

Majoritatea vizitatorilor sosesc in Naha, capitala Okinawa. Zborurile interne leaga orasele japoneze mari direct catre alte insule ale Okinawa precum Miyako si Ishigaki dar preturile tind sa fie exagerate, de exemplu tariful standard cu sens unic de la Tokyo catre Ishigaki este de 50.000 yeni. Folosind un abonament precum Star Alliance's Visit Japan sau JL’s Welcome to Japan, amandoua permit zboruri interne in Japonia pentru 12.000 yeni si permite economii considerabile.

Prin insule se circula cu feribotul sau liniile aeriene legand insulele intre ele, dar unele din ele sunt asa de putin populate incat serviciile programate sa fie rare iar preturile sa varieze.

Majoritatea oamenilor vin in Okinawa pentru soare si plaja. Chiar si in mijlocul iernii cand multe regiuni de pe continent variaza intre temperaturile de inghetare, temperatura in Okinawa rareori scade sub 15 grade Celsius. Pentru cei mai aventurosi, vasta aproape de neinlocuit, insula Iriomote, este acoperita de o jungla mare.

Cazarea in Okinawa este impartita in doua categorii: cabane de baza ieftine sau statiuni de lux scumpe. Cel mai ieftin unde va puteti caza sunt locurile de tip camin, unde pretul incepe de la mai putin de 2.000 yeni, desi, s-ar putea sa cautati locuri de unde pretul incepe de la 3.000 yeni pentru o camera proprie si poate ajunge pana la 5.000 yeni daca doriti 2 mese. Aveti grija la taxele ascunse precum aerul conditionat sau chiar pentru utilizarea frigiderului.

Okinawa este la fel de sigur precum restul continentului. Pe insulele mai mici nu este neobisnuit sa lasati usile de la intrare nu doar descuiate,dar si deschise toata ziua.

Okinawa