Ghid turistic Osaka, Japonia. Informatii utile pentru o vacanta in Osaka si recomandari ale turistilor privind obiectivele turistice din acest oras

Ghid turistic Osaka

Osaka este al treilea oras ca intindere din Japonia, cu o populatie de peste 2,7 milioane de locuitori in zona metropolitana. Este metropola centrala a regiunii Kansai. Orasul este impartit in 24 de cartiere, dar urmatoarele subdiviziuni sunt cele mai importante: Kita, Minami, Tennoji, Castelul Osaka.

Printre obiectivele turistice din Osaka amintim Kaiyukan, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, avand 11,000 tone de apa si o multime de rechini (inclusiv un rechin-balena), delfini, vidre, foci si alte creaturi marine. Cel mai mare bazin, reprezentat de Oceanul Pacific cu 5,400 tone este pur si simplu coplesitor. La sfarsit de saptamana, muzicieni si artisti de strada ofera divertisment suplimentar oamenilor din afara acavriului. Intrarea pentru adulti fiind de 2000 yeni iar pentru copii 900 yeni.

Mai este, de asemenea, muzeul Suntory, un mall si un port pentru barcile turistice. Mall-ul are o larga varietate de magazine care satisfac entuziasti ai modei, otaku, turisti sau iubitori de caini si alte diverse categorii. Mall-ul singur are si rolul unui parc de distractii, impreuna cu Ferris wheel, iar cel mai profitabil lucru este sa prindeti feribotul pe apa de acolo catre Universal Studios.Intratea este 700 yeni, copiii cu varsta pana la 3 ani gratuit.

Altarul Shimiyoshi este unul dintre cele mai vechi altare ale Japoniei cu o istorie care se intinde inapoi cu 1800 de ani. Arhitectura sa traditionala este neobisnuita printre altarele japoneze si imprejurimile sale ca de parc, cu podul sacru arcuindu-se peste un lac linistit, il fac un loc pentru a lua o pauza de la mediul ocupat al orasului Osaka. Intrarea este libera.

Shitennōji Temple a fost construit original de Imparatul Suiko in 593. Desi cladirile din prezent sunt in mare parte dupa reconstructiile din cel de-al doilea razboi mondial, templul este o mostra rara ce reda stilul continental (mai ales pozitionarea cladirilor individuale in interioul complexului) din secolele 6-7 pana in prezent.

Tenjin Matsuri (24 si 25 iulie) este festivalul de vara cel mai mare al orasului Osaka. Mai este cunoscut ca fiind festivalul cu cele mai mari vapoare din lume. Este un festival foarte recomandat. Oamenii din Osaka fiind mai putin rezervati decat oamenii din Tokyo. Osaka trebuie vazut in timpul festivalului, acesta prinzand viata cu ajutorul geishe si a focuri imense pe fluviu.

Festivalul a fost celebrat mai mult de 1000 de ani. Importanta festivalului este marsul facut de peste 3000 de oameni imbracati in costume de cavaleri imperiali din secolele VIII-XII. Focuri spectaculoase sunt aprinse la bordul vapoarelor festive in mijlocul zilei. Asemenea focuri erau aprinse in trecut de gardienii raului. Festivalul se incheie cu focuri de artificii.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Mai

31

Festival International de Film “Titanic” - Budapesta

In patru cinematografe, timp de 10 zile, se deruleaza un numar impresionant de filme, iar mai apoi este inmanat …

Detalii

Mar

31

Festivalul International de Muzica de la Strasbourg

O vioara si un pian, atat ai nevoie ca sa creezi atmosfera intr-un concert de muzica simfonica. Adauga mai …

Detalii

Iul

24

Concursul de inot din Cork

Acest eveniment atrage pe cei dornici de a practica un sport si de a participa la o competitie, asa …

Detalii

Ian

1

Concertul de Anul Nou de la Budapesta

Cu scopul de a incepe un an nou frumos, Opera din Budapesta ne incanta cu un concert al unor …

Detalii

Iul

1

Marele Premiu de Formula 1 din Porto, destinat masinilor de epoca

Circuitul Boavista a gazduit curse de Formula 1 pana in anul 1960 si in fiecare an se celebreaza istoria …

Detalii

Top obiective turistice

Centrul Spa World din Osaka

Centrul Spa World din Osaka

Odata ce v-ati decis sa va petreceti vacanta in Osaka, o vizita la centrul Spa World este obligatorie, daca …

Detalii
Templul Shitenno din Osaka

Templul Shitenno din Osaka

Shitenno este cel mai vechi templu din Japonia si a fost construit de printul Shotoku, un personaj care a …

Detalii
Primaria orasului Osaka

Primaria orasului Osaka

Cladirea Primariei se gasese in Nakanoshima, o zona unde sunt concentrate numeroase constructii istorice din perioada Taisho. Primaria este …

Detalii
Castelul din Osaka

Castelul din Osaka

Un obiectiv turistic ce merita vizitat este Castelul din Osaka, construit in anul 1583 pe locul unde, initial, se …

Detalii
Cladirea Umeda Sky din Osaka

Cladirea Umeda Sky din Osaka

Daca vreti sa vedeti cele mai frumoase panorame ale orasului Osaka, ar trebui sa va indreptati atentia spre Umeda …

Detalii